Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Geinige beelden! Precisieschieten en kletsen met Frank en Ronald in 1988

We nemen jullie dit keer mee naar de gemeente Drechterland in 1988. Waarom? Nou, omdat een piepjonge Frank en Ronald de Boer daar acte de présence gaven voor een demonstratie precisieschieten. Andere tijden mensen, andere tijden...

06 april 2020 - 11:08

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat YouTube vol staat met heerlijke beelden uit vervlogen tijden. Neem nu bovenstaande video uit 1988! De Boertjes staan aan het begin van een glansrijke carrière en mogen – een dag voor de wedstrijd tegen FC Groningen – een demonstratie precisieschieten komen geven.

Daar staan ze dan, in hun trainingspakkies, oude logo erop. Hoop mensen eromheen verzameld. "Beetje afstand houden," horen we roepen. Dit kon toen allemaal nog. Kun je je nu voorstellen dat de broertjes Timber op deze wijze op een lokale feestweek zo'n kunstje komen doen? 

Zeker niet de dag voor een wedstrijd, ha! In 1988 ging dat allemaal nog net effe anders. Frank de Boer is net basisspeler, na zijn debuut tegen PEC Zwolle (4-1-verlies). Het is de bedoeling dat de tweeling uit Grootebroek een bal door een gat mikt, waarmee ze twee of vijf punten kunnen halen.

Het is heerlijk kneuterig. Maar echt met een hoofdletter K. Ook mooi: de diepe frons bij frons, eh, Frank de Boer als hij mist. Dat vindt hij daar al niet leuk. Blijf vooral even hangen voor het gesprekje aan het einde van de video. Typisch Frank en Ronald.

Oh, en voor wie het wil weten: Ajax won een dag later met 1-4 in Groningen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >