Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vertrek trainer spookt niet door hoofd Blind, Ten Hag houdt vertrouwen

Acht van de laatste achttien duels gingen verloren. Het zijn bizarre statistieken waar Ajax door wordt geplaagd. De cijfers waren in sprookjesjaar 2019 zo mooi, maar je ziet er anno 2020 amper nog iets van terug. Erik ten Hag houdt vertrouwen in betere tijden, net als Daley Blind.

05 maart 2020 - 07:44
hagvreestnietcar
Ten Hag wijst naar de fouten die zijn spelers maken. © Pro Shots

Als je mooie cijfers noteert, komt alle lof je te. Als de prestaties slecht zijn, wordt er naar de trainer gekeken. En hoe slechter die cijfers worden, des te groter wordt de druk. Lukt het Ten Hag om de meubelen nog te redden? Kampioen worden is een must, maar alles trilt en beeft bij Ajax...

Bij iedere andere ploeg die zo zwalkt, Europese top of niet, komt de trainer onder druk te staan. Hoe is dat bij Ajax? “Nou, niet...,” reageert Blind tegenover de verzamelde pers. “Bij Ajax is dit anders omdat het in de groep gewoon goed zit. En ook met de trainer.”

“Onze manier van spelen is nog steeds ontzettend goed. En laten we niet vergeten wat we wél gepresteerd hebben. Het is gemakkelijk om alles negatief te zien, we hebben veel blessures gehad en vijf of zes basisspelers moeten missen. Er zijn niet veel ploegen die dat kunnen opvangen.”

“Er keren nu jongens terug die er gelijk moeten staan, er zijn veel wisselingen. Je hebt soms tijd nodig om weer fit te worden. Ik ook, na een lange afwezigheid. Een discussie over de trainer is er voor mij zeker geen. Het is niet eens door mijn hoofd geschoten... Het is dat er nu over wordt begonnen.”

Even later stond Ten Hag in de kring met schrijvende pers.

Vrees je voor je baan?
“Nee...”

Je ziet het nog zitten?
“Jjjaaa.”

“Ik weet wat de factoren zijn en hoe we in deze situatie zijn beland. Dat weet ieder nuchter mens en er komen nu spelers terug, maar we zullen beter moeten. Ik heb een ploeg gezien die vecht en spirit heeft. Als we leren van onze fouten... dan moeten we weer beter gaan voetballen.”

“Er zijn spelers aan het terugkeren en dat kost tijd, ook al hebben we maar weinig tijd. We moeten onze rug rechten, dat hebben we net ook tegen elkaar gezegd. In een fase waarin je niet goed speelt, moet je niet zulke fouten maken.”

Ten Hag somt vervolgens op wat er zoal fout ging. Afspraken niet nakomen tegen Gefate, totaal onnodig balverlies in de slotminuut, thuis een ingooi, Heracles een lange bal... En ook tegen FC Utrecht (2-0) ging het weer fout. Geen namen, wel wijst de trainer naar zijn spelers. Want die spelers gaan in de fout. Vandaar dat bijvoorbeeld Perr Schuurs werd geslachtofferd.

“Ze zullen het toch moeten gaan opbrengen. En heel snel, anders worden wedstrijden moeilijk. Je moet een wedstrijd vanuit de neutraliteit spelen. Dan krijgen we altijd kansen om een goal te maken en dan worden wedstrijden weer gemakkelijker, want dan moet de tegenstander komen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >