Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag kiest bij gebrek aan wedstrijden voor andere trainingsopbouw

Het zijn bijzondere tijden. Fascinerende tijden zelfs. En we staan pas aan het begin van een periode waarvan we nog niet goed weten wat het ons zal brengen. Ajax probeert zo goed mogelijk in te spelen op de nieuwe situatie en daarom past Erik ten Hag de trainingen aan.

13 maart 2020 - 10:18
haganderetrainingcar
De planning van Ten Hag moet overhoop. Een voordeeltje? © Pro Shots

Want ja, je begrijpt het goed. De trainingen van de A-selectie gaan gewoon door. De komende twee wedstrijden zijn weliswaar uit het programma gehaald, maar vroeg of laat moet de competitie worden afgemaakt en dan dien je wel over een fitte selectie te beschikken.

“Ik heb met Ten Hag gesproken en hij past zijn programma aan. Er zijn de komende drie weken geen wedstrijden, dus dat vereist toch een andere trainingsopbouw. Voor het eerste elftal ligt dat bij Erik,” aldus Edwin van der Sar tijdens een vraaggesprek met Ajax TV.

De eindverantwoordelijkheid ligt natuurlijk bij Ten Hag, maar hij besteedt de details uit aan zijn conditietrainer. Het goede nieuws is dat niet-fitte en geblesseerde spelers nu de kans krijgen om te herstellen. Denk aan Zakaria Labyad (knie), Noussair Mazraoui (enkel), Joël Veltman (knie) en Hakim Ziyech (kuit) die nu misschien nog wel een (serieuze) rol van betekenis kunnen spelen.

En over de trainingen plus staf gesproken: Christian Poulsen keert na een weekje in quarantaine terug op De Toekomst. Hij blijkt niet te zijn geveld door het coronavirus. Poulsen ging in isolatie omdat kort na zijn verjaardagspartijtje één van de gasten positief testte.

Poulsen is één van de weinige gezichten die terugkeert op De Toekomst, want veel medewerkers worden juist naar huis gestuurd en jeugdspelers hoeven niet langs te komen. “Voor de jeugd en vrouwen zijn de trainingen tot begin komende week geschrapt,” verduidelijkt Van der Sar de huidige stand van zaken.

Het wordt interessant om de ontwikkelingen in de gaten te houden. Wie, wat, waar, wanneer en hoe wordt jaargang 2019/2020 vervolmaakt? Het is een vraag die op vele lippen brandt, maar waar nog niemand een antwoord op heeft. Ajax niet, de KNVB evenmin en de Uefa roept alle 55 bonden aan de telefoon voor een crisisberaad.

Wie weet wordt daarna meer duidelijk en komt er ruimte op de speelkalender, bijvoorbeeld door het EK 2020 met een jaartje uit te stellen. Van der Sar: “Er zijn tot en met 31 maart geen wedstrijden. Die worden opgeschoven, vergelijkbaar met FC Utrecht - Ajax die al eerder werd uitgesteld.”

“Er zal alleen wel ruimte gevonden moeten worden in het programma. We spelen geen Europees voetbal meer, dus dat geeft wat ruimte. Of er komt een ander einde van de competitie, maar dat is ook afhankelijk van de Uefa en de gesprekken die de Europese bond voert.”

De teller staat voor Ajax nu op drie wedstrijden die moeten worden ingehaald. Het betreft Utrecht-uit die al is ingepland voor donderdag 9 april, terwijl voor de thuiswedstrijd tegen FC Twente en de klassieker nog een nieuwe datum moet worden gevonden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >