Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kogel door de kerk: EK naar zomer 2021

Bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen. Een van die maatregelen voelden we al wel aankomen: het Europees Kampioenschap 2020 wordt verzet naar de zomer van 2021. Dit alles uiteraard vanwege de huidige coronacrisis.

17 maart 2020 - 13:28
van-de-beek-oranje-1200
We zagen het al aankomen, het EK wordt verzet... © Pro Shots

Het gonsde natuurlijk al een poosje en het besluit om Euro 2020 te wijzigen in Euro 2021 is dan ook geen grote verrassing. Bijzonder is het natuurlijk wel. Ongekend eigenlijk.

Hoe dan ook, geen Europees Kampioenschap deze zomer. Precies die beslissing zorgt wellicht voor de broodnodige ruimte op de voetbalkalender om eredivisie – en al die andere competities – te kunnen afwerken. 

Want de corona-uitbraak zorgt voor veel hoofdbrekens. Vrijwel alle Europese competities liggen volledig op hun gat en zelfs trainingscomplexen hebben de deuren gesloten. Het verzetten van het EK is een logisch besluit, wil je ruimte creëren om competities waar mogelijk nog te kunnen afronden.

Veel wedstrijden moeten immers ingehaald gaan worden. Al weten we natuurlijk niet of dat überhaupt gaat gebeuren. Veel is nog onduidelijk.

Bijzondere tijden dus. Het Europees Kampioenschap is nog nooit in een oneven jaar afgewerkt. De Uefa had er ook voor kunnen kiezen het toernooi volledig af te blazen, maar dat gebeurt dus niet. Voor de laatste keer dat grote toernooien werden geschrapt moeten we terug naar de Tweede Wereldoorlog. Toen ging er een dikke streep door de WK's van 1942 en 1946. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >