Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

KNVB: ‘Europese competities moeten op 30 juni klaar zijn’

Goed, de ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Het EK wordt met een jaar uitgesteld, zodat de nu stilgelegde Europese voetbalcompetities later afgemaakt kunnen worden. Dat moet wel voor 30 juni 2020 gebeuren.

17 maart 2020 - 16:15
ekkelenkamp-1200
Het streven is de eredivisie af te maken. © De Brouwer

De KNVB stelt alle begrip te hebben voor het uitstellen van het EK, maar er blijven vragen over. Heel veel vragen. Zelfs ontzettend veel vragen. Vragen waar nog geen panklaar antwoord op is. Het verdere verloop van de huidige coronacrisis valt immers niet volledig te voorspellen.

En gaat de eredivisie straks door met of zonder publiek? Dat zijn dingen van later. Toch worden dingen iets helderder. Dit maken we op uit de woorden van directeur betaald voetbal Erik Gudde.

“De startdatum van het EK 2020 was één van de puzzelstukjes bij het vaststellen van de nieuwe speelschema’s,” stelt Gudde op de bondswebsite, terwijl hij ook beseft dat de gevolgen voor het uitstellen van het EK nog niet kraakhelder zijn. Maar er wordt aan helderheid gewerkt.

Gudde: “In samenwerking met de Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie werken we aan mogelijke scenario’s, waarbij we uiteraard afhankelijk blijven van de omstandigheden. Na de gesprekken vanmiddag is nu duidelijk dat alle competities in Europa op 30 juni klaar moeten zijn. We hopen binnenkort meer over de verschillende scenario’s te kunnen melden.”

Het is een prima streven, al moeten we afwachten in hoeverre het allemaal haalbaar is. De datum van 30 juni is natuurlijk niet zomaar gekozen. Zo is Hakim Ziyech na die datum geen Ajacied meer, maar speler van Chelsea. Ook de contracten van Klaas Jan Huntelaar, Bruno Varela en Ryan Babel lopen de dertigste van juni af.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >