Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind had niet liever gewacht met het maken van rentree

Daley Blind is normaal nooit schuldig aan tegentreffers. Toch is het nu maar liefst drie keer in korte tijd raak. Dit valt niet los te zien van de moeilijke periode die Ajax doormaakt, maar ook niet van de weg terug die hij aan het afleggen is sinds hij genezen werd verklaard van zijn ontstoken hartspier.

05 maart 2020 - 08:42
blindubekertrajacar
Blind wil heel graag. Te graag? Zo ziet hij het zelf niet. © Pro Shots

Twee momenten sprongen eruit in de verloren uitwedstrijd tegen FC Utrecht (2-0): de 41ste en de 45ste minuut. De eerste keer bleef Blind uitgeteld op de grond liggen nadat een aanval met veel moeite en behulp van teamgenoten onschadelijk was gemaakt, de tweede keer moest hij een tegenstander laten lopen.

Terwijl die tegenstander in volle sprint dieper en dieper de helft van Ajax penetreerde, sjokte Blind maar wat rond de middenlijn. Niet omdat hij niet kon of wilde, maar omdat er geen peut meer in de tank leek te zitten... Ajax Life besloot tijdens een kringgesprek toch eens navraag te doen.

Het is niet de leukste vraag, daar waren we ons heus van bewust, maar Blind was volwassen genoeg om een goed antwoord te geven. “Er worden op het middenveld andere dingen gevraagd hè dan achterin,” reageert hij in eerste instantie.

“Dit was mijn vijfde wedstrijd binnen dertien dagen. Zoals ik vaker zei: ik ben er gelijk in gestapt, zonder opbouwende wedstrijden. Dat hakt er soms wel in. Ik moet mezelf goed verzorgen en dan sta ik er zaterdag weer.”

“Ik ben nu vijf wedstrijden op weg en het (fitheid, red.) komt er wel aan. Ik heb nu ook weer beter gespeeld. Zaterdag weer een wedstrijd, daarna hebben we allemaal een week om bij te komen. Ik denk dat we dat wel nodig hebben.”

Daarna rijst de vraag: had Blind in een ideaal scenario niet liever gewacht met zijn rentree of had Ajax zo veel behoefte aan zelfs een half fitte Blind dat hij wel terug moest keren? “Nee, ik wilde er gewoon zijn zodra het kon. En ik loop niet weg voor mijn verantwoordelijkheden.”

Overigens heeft Blind ondanks uitschakeling in twee toernooien en het verspelen van een mooie voorsprong in de eredivisie niet het gevoel dat alles uit zijn handen valt. “We staan nog steeds bovenaan. Als we geen vertrouwen in de titel meer hebben, kunnen we beter niet voetballen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >