Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax houdt drie stafleden uit voorzorg thuis vanwege coronavirus

Coronavirus, Amsterdam, Ajax. Er valt inmiddels met potlood een lijntje te trekken tussen deze drie componenten. En het valt te hopen dat de lijn niet met pen wordt doorgetrokken naar selectie, De Toekomst of zelfs de Johan Cruijff Arena, want drie stafleden van de club zijn uit voorzorg in quarantaine geplaatst.

05 maart 2020 - 21:00
coronavoorzorgcar
Poulsen en Schoenmaker moeten uit voorzorg thuisblijven. © Pro Shots

De Telegraaf kreeg donderdag lucht van wat interne communicatie vanuit Ajax en wist vervolgens te achterhalen dat assistent-trainer Christian Poulsen, conditietrainer Alessandro Schoenmaker en een van de fyio's noodgedwongen thuis zitten. Dit blijft zo tot vrijdag de 13e.

Het betreft een preventieve maatregel omdat Poulsen vrijdag zijn verjaardagsfeestje vierde en één van de aanwezigen positief heeft getest op het coronavirus. Die positieve test werd vijf dagen na het bewuste feestje afgenomen. Als je terugrekent, kom je dus uit op afgelopen vrijdag.

Je kunt je voorstellen dat er in de tussentijd sociaal verkeer is geweest. Sterker nog, er zijn twee wedstrijden gespeeld, trainingen afgewerkt en ga zo maar door. Het valt te hopen dat een van de drie niet ook positief test op het virus, want anders gaat het van kwaad tot erger en krijgen we wellicht te maken met Italiaanse toestanden.

De Serie A heeft uiteraard ook te maken met de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus. Er zijn al wedstrijden zonder publiek gespeeld en dat gaan we de komende maand veel vaker zien. Het is een klein wondertje dat de competitie gewoon doorgaat. Zwitserland heeft de boel een maand stilgelegd en bekijkt daarna hoe het verder moet.

Terug bij Ajax heeft de clubarts het trio opgedragen om regelmatig hun lichaamstemperatuur te checken en zodra er sprake is van koorts, wordt overgegaan tot het afnemen van een coronatest. Geen van het trio stafleden heeft op dit moment klachten. En beter blijft dat ook zo...

Als vanzelfsprekend missen Poulsen, Schoenmaker en de betreffende fysio het bezoek van zaterdag aan sc Heerenveen. De begeleidingsstaf is hierdoor flink uitgedund. Wellicht wordt er besloten om stafleden van Jong Ajax of Ajax onder 19 tijdelijk door te schuiven naar het eerste elftal.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >