Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van de Beek fileert scheidsrechter en ‘bloedirritant’ Getafe

De spreekwoordelijke druiven waren zuur bij Donny van de Beek na de uitschakeling tegen Getafe (2-1). En niet zo’n beetje ook. De middenvelder stond de media rustig, maar zwaar gefrustreerd, te woord en liep aardig leeg over Getafe en vooral scheidsrechter Anastasios Sidiropoulos.

28 februari 2020 - 09:13
van-de-beek-12002
Van de Beek wordt stevig van de bal gewerkt door Olivera. © Pro Shots

De frustratie droop uit al zijn poriën. Van de Beek stond de media, waaronder Ajax Life, keurig te woord en leek ogenschijnlijk kalm, maar de teksten die zijn mond verlieten waren duidelijk. De middenvelder was er he-le-maal klaar mee.

De avond begon natuurlijk vreselijk, want na vijf minuten had Jaime Mata de bal al in het net achter Andre Onana geprikt. De vraag aan Van de Beek was hoe dit mogelijk was. “Hoe dat kan? Tja, zeg het maar. Uit een ingooi nota bene en niet eens uit een mooie aanval of zo. We lopen dan weer achter de feiten aan en gelijk is er het besef dat je er plots vier moet maken. Dit mag ons gewoon echt niet gebeuren.”

Van de Beek had zich ook in de Johan Cruijff Arena vreselijk gestoord aan Getafe en eveneens aan arbiter Sidiropoulos. En dat de Ajacied zich flink stoorde, was op het veld ook goed zichtbaar. Wederom lukte het de Spanjaarden om Ajax te frustreren. Van de Beek vindt het echter wat makkelijk praten, vanaf de zijlijn.

“Het is makkelijk om te zeggen dat we ons niet uit de tent moeten laten lokken, maar het is gewoon bloedirritant als er niet wordt ingegrepen. Jullie ergeren je als toeschouwer al aan Getafe, laat staan hoe het voor ons is op het veld. Zo’n team als Getafe heb ik nog nooit meegemaakt. Dit is echt ongelooflijk.”

“Het is lastig om tegen dit Getafe in je ritme te komen. Je speelt tegen een ploeg die totaal niet wil voetballen en vooral op de grond ligt. Dat is hun tactiek, om het spel stil te krijgen en dan heb je ook nog eens een scheidsrechter die daar niks aan doet. Hij trad er gewoon niet tegen op.”

“Ik vind het jammer dat scheidsrechters hierin trappen en er niets aan doen. Hij gaf niet één keer geel voor tijdrekken, op die keeper na, maar de scheids trad echt niet op... Zij lagen continu op de grond, terwijl er niks aan de hand was. Laat dan gewoon doorspelen, maar nee, telkens werd het spel stilgelegd. De scheids trapte er nog iedere keer in ook. Maar ja, we waren zelf ook niet goed. Laat dat duidelijk zijn.”

Nee, Van de Beek zat er duidelijk niet lekker in, maar zal – als hij beelden terugkijkt – toch ook tot de conclusie moeten komen dat Getafe over twee duels gewoon veel gevaarlijker was dan Ajax. “Ja, het klopt dat ze ook een aantal keer op de paal schieten, maar we gaven het allemaal veel te makkelijk weg.”

Tja, wat is dan nu de conclusie, terugkijkend op het Europese seizoen, waar nu dus een einde aan is gekomen? “We hebben het aan onszelf te danken dat we uitgeschakeld zijn. Je kunt van alles van de tegenstander vinden, maar uiteindelijk is het onze eigen schuld. In de Champions League gingen we er natuurlijk wel wat ongelukkig uit, maar over twee wedstrijden Getafe hebben we niet laten zien wat we kunnen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >