Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Teleurgestelde Tadic: 'Belangrijk om nu saamhorigheid te bewaken'

Het hoofd van Dusan Tadic stond direct na Heracles - Ajax (1-0) op standje ‘ontgoocheld’. De teleurstelling was met bakken van het gezicht van de aanvoerder af te scheppen, terwijl hij sprak over de boel bij elkaar houden.

24 februari 2020 - 12:46
Tadic-12005
Tadic: 'We moeten vertrouwen in elkaar blijven houden.' © Pro Shots

De captain was in zijn woorden strijdvaardig, maar zijn non-verbale communicatie verraadde de diepe teleurstelling. Ajax leed zijn derde uitnederlaag op rij in de eredivisie, na ook al een optater te hebben gehad in Getafe.

Wat is er aan de hand met Ajax? Is het pech? Een gebrek aan zelfvertrouwen? De vele blessures? Een concentratieprobleem? “Soms is het van alles wat,” aldus Tadic met een diepe zucht tegenover het journaille, waaronder Ajax Life. “De bal wilde er gewoon echt niet in. Soms scoor je uit drie doelpogingen drie keer en vandaag ging er geen eentje in.”

De ontzetting was er niet alleen bij Tadic, die stelde als aanvoerder niks te hebben gezegd in de kleedkamer. “Dit keer hebben we niet veel gezegd. We gaan maandag analyseren om te zien wat er goed en slecht was. Het was stil in de kleedkamer, maar juist op deze moeilijke momenten moeten we de samen één blijven.”

De vraag die volgde was natuurlijk welke rol Tadic daarin voor zichzelf ziet weggelegd. “We moeten vertrouwen in elkaar blijven houden. Dat is belangrijk. Angst is niet goed, we moeten gewoon doen waar we zo goed in zijn. Momenteel wisselen we goede momenten in een wedstrijd af met slechte. We moeten de saamhorigheid nu goed bewaken, want alleen samen komen we hieruit.”

Tadic verweet niemand een gebrek aan inzet op het nepgras van Heracles en wilde ook geen excuus zoeken achter het gemis van een aantal vaste krachten. “Iedereen gaf honderd procent, daar kun je echt niks over zeggen. Natuurlijk missen we goede spelers, maar dan moeten anderen hun kans pakken. We hadden echt de mogelijkheid om Heracles pijn te doen en dat hebben we niet gedaan. Dat is erg teleurstellend.”

“We kregen in de eerste helft echt wel kansen,” vervolgt de aanvaller. “Maar er ging niks binnen. Er lag steeds iemand in de weg of de keeper maakte weer een goed redding. We moeten de eerste helft gewoon scoren, dan speel je erna een makkelijke wedstrijd. Dat deden we niet en daardoor kreeg Heracles hoop op meer."

Het goede gevoel moet vooral weer terugkomen, zo is Tadic van mening. Ook bij hemzelf, want bij de aanvoerder loopt het eveneens niet zo lekker als vorig jaar, al zijn de statistieken nog zo goed. “Wanneer wij als team goed spelen, dan is het voor mij ook makkelijker,” vindt Tadic, die ook weet dat hij juist een van de spelers is die het team op sleeptouw zou moeten nemen. Als hij goed speelt, dan vaak het team ook.

Er komt hoe dan ook een zwaar weekje aan, met Getafe-thuis, AZ-thuis en FC Utrecht-uit (beker) op het programma. Het kan een week van ellende worden, maar eveneens een week waarin Ajax zich opricht. Ging het vorig seizoen ook niet zo na een moeilijke fase, waarin iedereen in zak en as leek te zitten?

Tadic: “Terugkijken heeft niet zo veel zin. Ik kijk momenteel alleen naar de eerstvolgende wedstrijd. We moeten het goede gevoel terugkrijgen en dat kan alleen maar door de eerstvolgende wedstrijd te winnen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >