Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Martínez roept Ajacieden op slim te zijn tegen agressief Getafe

Als een Argentijn de tegenstander omschrijft als 'agressief', weet je dat je op je hoede moet zijn. Ajax moet donderdag vooral niet vergeten om te blijven nadenken zodra wordt afgetrapt in het heenduel met Getafe. Die oproep doet Lisandro Martínez aan zichzelf en zijn teamgenoten.

19 februari 2020 - 20:12
martinezovergetafecar
Er wordt het een en ander gevraagd van de Argentijnen bij Ajax. © Pro Shots

Agressief. Die term viel al tijdens het eerste antwoord van Martínez op de vragen, die stuk voor stuk in het Spaans werden gesteld. De Argentijn zal zich prima op zijn gemak voelen in Madrid, waar hij alles snapt en in zijn oren kan knopen. Misschien komt dit op het veld nog van pas.

“We moeten slim zijn, want Getafe heeft een erg agressieve ploeg. Getafe heeft spelers die keihard werken koppelen aan kwaliteiten, maar wij kunnen daar de juiste mensen tegenover zetten. Alleen blijkt dit pas als we het slim aanpakken,” zo vertelde Martínez tijdens het persgesprek.

Er kan zich in het Coliseum Alfonso Pérez wel eens een interessant potje voetballen ontwikkelen, om niet te spreken van een keiharde strijd. Het kan zelfs zomaar ontaarden in een worsteling van ploegen met verschillende speelstijlen, waarbij het de vraag is wie wie in de houdgreep neemt.

De term 'agressief' was blijven hangen, zo bleek toen de Spanjaarden aan de beurt waren om vragen te stellen. Wat bedoelde Martínez daar precies mee? “Wat ik zojuist probeerde te zeggen: Getafe geeft heel hoog druk en wij moeten ons eigen spelletje spelen en proberen die druk te doorbreken.”

“Ik weet nog niet of ik op het middenveld sta of in de verdediging, maar ik weet wel dat Getafe zich heel snel weet te herpositioneren na balverlies. Vanuit hun vaste formatie bouwen ze de druk zo snel mogelijk op, waarbij ze echt op de bal afstormen. Het wordt vechten voor iedere bal.”

Overigens mag Martínez tijdens Getafe-uit niet vergeten dat hij 'op scherp' staat. Indien hij tegen een gele kaart aanloopt, moet hij de return bijwonen op de tribunes van de Johan Cruijff Arena.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >