Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax raakt achterop bij Cambuur door flaters Varela

Jong Ajax heeft onbedoeld aangetoond waarom het maar goed was dat het eerste elftal niet in actie hoefde te komen tegen FC Utrecht. De talenten van De Toekomst slikten een zware nederlaag. Het werd maar liefst 7-2 voor Jong Utrecht en Bruno Varela had schuld aan minimaal drie Utrechtdoelpunten...

10 februari 2020 - 21:50
varelajongutrechtcar
Varela maakte in aanloop naar Getafe-uit een zeer slechte beurt. © Pro Shots

Het gekke is dat Jong Ajax nog niet eens slecht begon, maar nadat er eenmaal een tegenvaller was geïncasseerd werd het letterlijk en figuurlijk van het hoofdveld geblazen op sportpark Zoudenbalch. En toen was er voor de jongelingen geen houden meer aan.

Als de openingstreffer van Odysseus Velanas al niet zwaar viel, dan was het wel de 2-0 van Tommy St. Jago. St. Jago kon ongehinderd binnen werken nadat Varela had misgetast. De Portugees moet binnenkort aantreden onder de lat tegen Getafe, maar tankte tegen de beloften van Utrecht geen vertrouwen.

Alsof het mistasten nog niet vervelend genoeg was, veroorzaakte Varela kort na rust ook nog een penalty. Hier stonden een gele kaart en de 3-0 tegenover, want de doelman was kansloos op de strafschop van Jonas Arweiler. De gifbeker was ook toen nog niet leeg, want Hachim Acheffay slaagde erin Varela uit een rebound opnieuw te passeren.

Kortom, het was een wedstrijd waarin maar weinig lukte. Gelukkig werd die wedstrijd gespeeld op een maandagavond en niet op een zondagmiddag, want dan waren de gevolgen een stukkie groter. Het was nu vooral een leerzame ervaring voor de vele jongelingen, die een keertje tegenwind hadden.

https://twitter.com/FOXSportsnl/status/1226968750920028163

De eretreffer van Victor Jensen deed hier niets meer aan af, vooral niet omdat Justin Lonwijk er al snel 5-1 van maakte. Varela kon tegen deze rake kopbal niets beginnen, maar oogde met de minuut moedelozer. Dat werd de sluitpost vast ook van zichzelf. Want alsof het nog niet erg genoeg was, ging hij ook in de fout met de bal aan zijn voet waarna Jeredy Hilterman de bal in het lege doel kon schuiven.

Telkens als je dacht dat het niet gekker of vreemder kon, bleek dit tot mogelijk. Want wie pakt er nu een rode kaart bij een 6-1-voorsprong en wie maakt er bij die stand een eigen doelpunt? Nou, het antwoord op die vraag betreft Christopher Mamengi (twee keer geel) en diezelfde St. Jago, die de bal ongelukkig tegen zich aan kreeg.

De ongelukkigste van iedereen was toch echt Varela en dan zat Erik ten Hag ook nog op de tribune. Het was geen toeval dat de camera's inzoomden op de hoofdtrainer, die dinsdag een weinig vrolijke Varela op de training zal treffen. Dit terwijl de keeper de lach aan zijn kont heeft hangen. Wat dit betekent voor Getafe-uit zal moeten blijken. Zeker is wel dat de schorsing van Andre Onana niet ongedaan kan worden gemaakt.

Het ontwikkelen van talent stond, staat en blijft voorop staan, maar in de strijd om de titel in de Keuken Kampioen Divisie moeten de mannen van Mitchell van der Gaag pas op de plaats maken. SC Cambuur had vrijdag al met 2-1 gewonnen van MVV waardoor het een voorsprong pakt van vier punten op de Jong Ajacieden, die wel tweede blijven door het gelijke spel van FC Volendam op bezoek bij Jong AZ (1-1).

Jong Ajax krijgt een week de tijd om zich weer op te richten, want onder de prima reeks van elf potjes met mooie resultaten staat nu een dikke streep. Maandag de 17e staat een thuiswedstrijd tegen NAC op het programma.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >