Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

'David Neres stond ineens voor mijn deur!'

Heeft er wel eens een speler van Ajax bij jou aangebeld? Vast niet, maar bij Lilou Bos (14 jaar) uit Amsterdam stond de enige echte David Neres plotseling in haar voortuin. Hoe kan dát nou? We gingen bij Lilou langs om precies die vraag te stellen.

17 februari 2020 - 11:18
lilou-1200
Lilou laat een kopie zien van de brief die ze bij Neres in de brievenbus gooide. © SV Ajax

Hoi Lilou, jij hebt een bijzonder verhaal hè?
“Ja, David Neres woont sinds augustus bij mij in de straat. Een paar huizen verderop. Dat vind ik best speciaal. Ik ging toen wel met een vriendinnetje kijken, gewoon om te zien waar hij woonde. Er hing een briefje voor het raam waarop stond dat je niet zonder afspraken moest aanbellen. Dat snap ik wel, want ik zou zelf ook niet willen dat iedereen zomaar aan mijn deur zou komen als ik een beroemde voetballer was.”

Toch besloot je Neres een brief te schrijven!
“Ja, klopt. Het leek mij leuk om hem welkom te heten in onze straat. Ik wilde hem vertellen dat ik het heel leuk vind dat hij bij ons in de straat woont. Ik vroeg mijn vader of dat een goed idee was en hij vond het ook wel grappig. Hij heeft geholpen om de brief in het Engels te vertalen.”

Wat schreef je allemaal in je brief?
“Ik heb mezelf, mijn vader, broertje en zusje netjes voorgesteld en gezegd dat ik trots ben dat ik in dezelfde straat als Neres woon. Natuurlijk heb ik verteld dat ik zelf al sinds mijn vijfde voetbal, als linksback bij AFC IJburg. Als laatste heb ik hem bij ons thuis uitgenodigd om eens te komen barbecueën, omdat mijn vader niet zo goed kan koken.”

Wacht effe... Jij hebt Neres uitgenodigd voor een barbecue in je tuin...?
“Ja, maar ik dacht eigenlijk niet dat ik daar ooit nog iets van zou horen. Ik heb het verder ook aan bijna niemand verteld. Het bleef ook een tijdje stil, maar dat begreep ik eigenlijk wel.”

En wat gebeurde er toen?
“Ik ging op een vrijdag met mijn vader naar de Fanshop, want ik had gespaard voor het thuisshirt van Ajax. Daarna ging ik naar een vriendje en mijn vader weer naar huis. Toen hij weer thuis was ging de deurbel...”

En wie stond er voor de deur...?
“David Neres met zijn vriendin.”

Echt waar...? En jij was dus helemaal niet thuis!?
“Nee, mijn vader deed open. Hij herkende Neres eerst niet, want hij droeg een pet en een zonnebril. Neres had mijn brief gelezen en vroeg of ik thuis was. Maar ja, ik was er niet. Super balen natuurlijk!”

Hoe reageerde je vader?
“Neres en zijn vriendin gaven netjes een handje en stelden zich aan mijn vader voor. Neres zei: ‘We are here for Lilou’. Mijn vader raakte een beetje in paniek, omdat ik dus niet thuis was.”

Toen je het hoorde, wat dacht je toen?
“Mijn vader zei dat hij goed en slecht nieuws had. Het goede nieuws was dat Neres was langsgekomen door mijn brief en het slechte nieuws was dat ik er niet was. Maar ik vind het wel onwijs bijzonder dat Neres speciaal voor mij bij mijn huis is langsgekomen. Ik denk niet dat veel voetballers dat doen.”

Wat een verhaal Lilou. Tjonge! Ben je ook fan van Neres?
“Mijn favoriete spelers van Ajax zijn Andre Onana en Dusan Tadic. Daarna Hakim Ziyech en natuurlijk David Neres.”

Je favoriete speler is Onana. Heb je daarom nummer 24 op je rug?
“Klopt! 24 is mijn geluksnummer en Onana draagt dat nummer ook. Daarom heb ik dat nummer op mijn Ajaxshirt laten zetten.”

Op welke plek voetbal je zelf bij AFC IJburg?
“Ik ben linksback, net als Nico Tagliafico. Ik vind dat een leuke plek, want ik vind het gaaf om de bal af te pakken van aanvallers die een doelpunt willen maken. Het is helemaal leuk als ze boos worden, omdat ik de bal van ze afpak.”

Ga je vaak naar wedstrijden van Ajax?
“We proberen zo vaak mogelijk te gaan. We gaan ongeveer tien keer per jaar. Ik vind de sfeer in het stadion altijd zo gezellig. Ik wil echt heel graag een keer op de F-side staan, waar de supporters het hardste zingen.”

In het stadion heb je ook al eens mazzel gehad, toch?
“Ja, kijk maar naar deze bal (Lilou pakt een wit-rood-witte bal). Deze voetbal kreeg ik na de wedstrijd van Joël Veltman. De spelers lopen dan altijd nog een rondje door het stadion en delen ballen uit. Ik had geluk!”

Heb jij net als Lilou ook een tof Ajaxverhaal te vertellen en wil je daarmee in het volgende Ajax Kids Clubblad verschijnen? Stuur dan een mailtje naar kidsclub@svajax.nl met als onderwerp 'Mijn Ajaxverhaal'.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >