Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dapp're Schrijver: Flets Ajax wint gemakkelijk van machteloos RKC

Een niet in de hoogste versnelling spelend Ajax heeft met weinig moeite RKC in eigen huis weten te verslaan. Het werd 3-0. Door deze overwinning hebben de Amsterdammers het gat met AZ op de ranglijst vergroot tot zes punten.

17 februari 2020 - 10:44
verslagdappreschrijverrkcar
Ajax - RKC was voor Nordin wel een heel bijzondere wedstrijd! © Pro Shots

Door: Nordin 't Hart

Ik had het voorrecht, want zo mag je het wel noemen, om Ajax - RKC vanaf de perstribune te bekijken. Dat komt doordat ik de prijsvraag Dapp're Schrijver heb gewonnen met mijn wedstrijdverslag van Ajax - PSV.

Na de wedstrijd te hebben gevolgd vanaf de perstribune mocht ik ook nog een interview afnemen met Daley Blind. Het was een erg leuk en interessant interview met de verdediger. Ik heb het met Daley onder andere gehad over deze wedstrijd, transfergeruchten en de wedstrijd tegen Getafe. Mijn interview zal in een apart artikel verschijnen.

Bij Ajax stond Hakim Ziyech weer voor het eerst, sinds zijn tegen Sparta opgelopen kuitblessure, in de basis. De koploper van de eredivisie begon redelijk aan de wedstrijd. De ploeg van Erik ten Hag, kwam ondanks het feit dat het baltempo niet heel hoog lag toch tot een aantal goede mogelijkheden om de score te openen.

Ajax kreeg al vroeg in de wedstrijd een penalty, nadat Donny van de Beek in het zestienmetergebied was gevallen over het uitgestrekte been van Hans Mulder. Dusan Tadic maakte de strafschop onberispelijk af door de bal met overtuiging in de rechterbovenhoek te schieten: 1-0.

In het vervolg van de eerste helft kreeg RKC nog wel een paar kansjes, maar die waren niet gevaarlijk genoeg om de Ajaxverdediging te laten wankelen. Een van de hoogtepunten van de eerste helft was de warming-up van Daley Blind. De supporters applaudisseerden en zongen Blind massaal toe, iets waar de verdediger best geëmotioneerd van kan worden, zo vertelde hij mij na de wedstrijd.

Ajax ging uiteindelijk de rust in met een 1-0-voorsprong. Na de pauze vond er een wijziging plaats in de ploeg van Ten Hag. Ziyech, die vlak voor het begin van de wedstrijd een schaal kreeg overhandigd door Marc Overmars als gift voor zijn 150ste wedstrijd in dienst van Ajax, bleef in de kleedkamer achter, waardoor er een plekje vrijkwam voor Blind.

De tweede treffer kwam voort uit een soepel lopende aanval. Dusan Tadic stuurde Van de Beek met een goede steekbal weg, waarna de middenvelder het overzicht knap behield en daardoor de voor de goal vrije Lassina Traoré aanspeelde. Traoré hoefde hierna de bal alleen binnen te lopen. Dit deed de Burkinees ook, wat resulteerde in de 2-0.

Een kwartier voor tijd leek de doorgebroken Mario Bilate op weg naar een grote mogelijkheid voor RKC, alleen stak Lisandro Martínez daar met een geweldige sliding een stokje voor. Opvallend genoeg werd de faire ingreep later nog bekeken door VAR-arbiter Christiaan Bax. Alleen beoordeelde hij het voorval niet als onreglementair, waardoor Martínez niet hoefde te vrezen voor een rode kaart.

Klaas Jan Huntelaar, die een halfuur voor tijd mocht invallen, pikte ook zijn doelpuntje mee door een scherp aangesneden voorzet van Nicolás Tagliafico binnen te tikken. Hij zorgde daarmee dus voor de 3-0.

Het was al met al een prima middag voor Ajax. De Amsterdammers namen bij vlagen enig gas terug, maar ondervonden hier nauwelijks problemen van door het zwakke verweer van RKC. De ploeg van Ten Hag kan dus met een prima gevoel toeleven naar de uitwedstrijd tegen Getafe.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >