Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind wel héél erg hard voor zichzelf na verlies bij Heracles

Drie op een rij. Het lukte Ajax weer niet om een resultaat te halen op het nepgras van Heracles. Het verloor zelfs voor het derde jaar op rij in Almelo. Een wel heel zelfkritische Daley Blind trok zich het verlies persoonlijk aan.

23 februari 2020 - 20:06
Blind-12005
Blind was hard voor zichzelf in Almelo. Erg hard... © Pro Shots

De verdediger nam na de 1-0-nederlaag ruim de tijd om het journaille, waaronder Ajax Life, te woord te staan. “We halen ons niveau niet. We kunnen beter, dat weten we allemaal. Natuurlijk hebben we veel blessures, maar er blijft genoeg kwaliteit over, dus daarachter moeten we ons niet verstoppen.”

Op de vraag naar waarom het zo moeizaam gaat, heeft Blind snel een antwoord paraat: “Het is gewoon niet goed genoeg qua veldspel. Vaak zijn we lang op de helft van de tegenstander en organiseren we het goed. Nu zijn we vaak de bal veel te snel kwijt en lopen we in een counter. Dat moet beter en dat weten we zelf ook.”

Maar hoe moet het dan beter? Blind: “We moeten niet denken dat alles komt aanwaaien, omdat we goede spelers en kwaliteiten hebben, je zult er altijd keihard voor moeten werken. Elke dag. Vorig seizoen hadden we na Kerst ook een maand dat het niet lekker liep. We moeten niet in paniek raken, maar ook niet weglopen voor de fouten die we maken. We moeten kritisch op onszelf zijn.”

Kritisch is Blind vooral op zichzelf als hij de vraag krijgt of hij hard is voor zijn ploeggenoten. “We zijn zeker hard voor elkaar, maar vandaag ben ik vooral hard voor mezelf. Het was gewoon slecht. Laten we het daarop houden,” doelde Blind op de enige tegentreffer, waarbij hij zich liet wegzetten door Cyriel Dessers. Het afstandsschot dat volgde, vloog als een raket in de touwen achter Andre Onana.

Blind: “Ik speelde een fantastische eerste seizoenshelft en dan komen er een paar hobbels op de weg en ben ik er even uit. Maar goed, dit was de eerste wedstrijd waarin ik echt onder de maat speelde. Dat reken ik mezelf gewoon aan. Ik ben nog niet topfit, dat is geen excuus, maar nu ging ik in de fout. Ik ben nog niet waar ik zijn moet.”

Was de Ajacied niet een tikje te streng voor zichzelf? Was hij in Almelo niet juist één van de betere Ajacieden? “Tijdens de eerste helft voelde ik me goed, in de tweede voelde ik mijn benen en een bepaalde vermoeidheid. Het is misschien ook een bepaalde druk die ik mezelf opleg. Gezien de tweede helft moet ik kritisch naar mezelf kijken. Dit kan ik beter,” klonk het stellig uit de mond van de verdediger.

“Ik ben een belangrijke speler van Ajax, dat wil ik graag uitstralen. Maar ik ben ook maar een mens en ook bij mij gaat er wel eens wat fout. Er zijn weinig wedstrijden waarin ik een onvoldoende haal, maar vandaag was de tweede helft onvoldoende,” aldus de verdediger, die het woord crisis wilde vermijden.

Zijn trainer zei met een knipoog dat het 'bij Ajax altijd crisis is na een paar keer verliezen', maar daar wilde Blind niet in mee. “Nee, dat woord wil ik niet gelijk noemen. Zei de trainer dat? Ik spreek niet van een crisis. We kunnen donderdag nog altijd voorbij Getafe, staan nog drie punten boven AZ en doen nog mee in het KNVB-bekertoernooi.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >