Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind ontzettend blij met alle steunbetuigingen op social media

Daley Blind is volledig hersteld van een ontstoken hartspier en kreeg de afgelopen weken veel beterschapsberichten op sociale media. De Ajacied is daar dankbaar voor, want het is ook allemaal wel eens anders qua toon op het internet.

12 februari 2020 - 11:56
daley-blind-1200
Zien we Blind woensdag in het Gelredome minuten krijgen? © Ajax Images

“De steunbetuigingen van de supporters waren fantastisch,” blikt de 29-jarige Blind op de clubwebsite terug op de moeilijke periode die inmiddels achter hem ligt. “Het is geweldig dat de fans zo meeleven met mij. Ook op sociale media kreeg ik veel berichten. Daar kan ik alleen maar mijn waardering over uitspreken,” aldus de Ajacied, die thuis voor de buis naar Ajax - Sparta (2-1) keek en hoorde hoe zijn naam van de tribunes rolde.

Blind weet als geen ander hoeveel gif er soms op socials wordt geuit en ditmaal zag hij de andere kant en dat was een fijne duw in de rug. Wel stoorde Blind zich aan allerlei cardiologen en ‘deskundigen’, die hun mening gaven in de media over de status van zijn blessure. Allerlei mensen die totaal geen inzage hadden in het dossier van de Ajacied en dus eigenlijk gewoon hun mond moesten houden.

Blind: “Als mensen roepen dat je carrière er misschien opzit, dan beseft zo’n persoon niet hoe schadelijk dat kan zijn voor mij persoonlijk of mijn loopbaan. Mentaal ben ik er met mijn familie, vrienden en vrouw gewoon doorheen gegaan. Gelukkig konden we er achteraf om lachen.”

Volgens Blind werd hem al snel duidelijk dat hij weer topsport zou kunnen bedrijven en dat hij zou herstellen van zijn ontstoken hartspier. Wel werd direct onder de huid een apparaatje geplaatst, dat een schokje geeft om het hartritme te herstellen, mocht dit nodig zijn. “Dat is vooral uit voorzorg geplaatst,” stelt Blind, die eraan toevoegt dat het apparaatje vaak amper gebruikt wordt. “Maar voor die ene procent dat het wel kan gebeuren, ben ik beschermd.”

Wie Blind zag tijdens zijn herstel, zag een speler met een glimlach, al was het mentaal zwaarder dan het voor de buitenwacht misschien leek. Het kind van de club bleef echter altijd positief, al was er zeker een moment van schrik. Dat moment van schrik was er tijdens Valencia-thuis echter zeker niet. Hij haalt het moment nog eens terug.

“Het ging allemaal heel snel. Ik had meer het gevoel alsof ik te weinig gegeten had of zo. Even te weinig energie had. Toen ik dat momentje op het gras had gehad, voelde ik me eigenlijk wel weer goed. Anders had ik de wedstrijd ook niet op dit niveau kunnen uitspelen. Bij mij kwam de schrik pas later, toen ik de beelden terugzag.”

De routinier is blij terug te zijn en staat zonder angst op het veld. “Ik ben totaal niet bang voor wat er kan of zal gebeuren. Ik focus me op het nu en hoe ik me voel en dat is goed. Als ik mij laat leiden door de angst, komen we niet ver.”

Of Blind speeltijd krijgt in de KNVB-beker kwartfinale tegen Vitesse is nog even afwachten. “Ik heb twee weken niks kunnen doen. Dan gaat het hard achteruit met je conditie. Het was alsof ik twee weken op het strand had gelegen in de zomer. Ik moest een nieuwe start maken. Ook in de gym moest ik weer op gang komen. Maar hoe dat tot nu toe gaat, daar ben ik blij mee.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >