Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Babel ging rollen om aan te tonen dat scheids werd gefopt

Ryan Babel heeft tekst en uitleg gegeven. Dat is misschien maar goed ook, want hij voerde in de 55ste minuut een rare actie uit. Terwijl Babel een gele kaart incasseerde, besloot hij over het veld te gaan rollen, om nog maar eens te benadrukken wat een toneel er werd gespeeld door Getafe.

21 februari 2020 - 00:43
babelgetafecar
Babel viel tijdens Getafe-uit op om precies de verkeerde reden. © Pro Shots

Babel zette vooral zichzelf en Ajax voor schut omdat hij op die manier aantoonde dat het Getafe uitstekend was gelukt om zijn tegenstander uit de wedstrijd te provoceren. De elf Ajacieden waren compleet over de kook geraakt en in de verste verte niet meer bezig met simpel of goed voetballen.

De volle emmer liep in de 55ste minuut definitief over nadat Babel een tikje had uitgedeeld aan Allan Nyom. Diezelfde Nyom bleef liggen en dat was voor de scheids reden om het spel stil te leggen en een gele kaart uit te delen. Die gele kaart nam Babel slecht aan, door over de grond te rollen en even later ook te gaan hinken.

“Ik was er vrij snel klaar mee. Het was mijn bedoeling om de scheidsrechter te laten zien hoe hij werd gefopt. Ik weet niet of ik zoiets nog eens zou doen. Het was een momentopname en ik vond dat die gast erg overdreef. De scheids liet zich op cruciale momenten foppen en dat maakte Getafe sterker,” aldus Babel voor de camera van Fox Sports.

Je zou denken dat juist de 33-jarige Babel, gehard in competities als de Turkse met pittige toppers en hevige derby's, het hoofd koel weet te houden temidden van zijn soms jonge ploeggenoten, maar juist hij liet zich gaan. “Ik heb dit wel eens vaker meegemaakt,” meldde de aanvaller desondanks.

Hij probeerde desondanks zichzelf en Ajax een spiegel voor te houden. “Natuurlijk moeten we naar onszelf kijken, absoluut. Bij vlagen spelen we aardig, maar het was gewoon niet goed genoeg. We laten ons aftroeven. We hebben veel te analyseren richting de return en hopelijk kunnen we het goedmaken.”

Babel probeerde dus in de spiegel te kijken, maar of dat echt lukt? “We incasseren twee knullige goals en verder was ik niet echt onder de indruk van Getafe. Ik zie absoluut nog perspectief. We hebben thuisvoordeel en kunnen goed voetballen. Ook is er een andere scheids. Daar ben ik blij mee.”

https://twitter.com/TheReaIYorin/status/1230571463629058055

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >