Ajax Vrouwen ook in Eredivisie Cup door late treffer onderuit tegen ADO

Het is een beetje stuivertje wisselen wat betreft overwinningen van Ajax Vrouwen en ADO Den Haag in de slotfase. Eind september ging ADO er vlak voor tijd met de overwinning vandoor, vorig weekeinde pakten de Amsterdames de drie punten in de laatste minuten en vrijdagavond was het in de Eredivisie Cup weer ADO dat aan het langste eind trok (0-1).

22 februari 2020 - 10:50
2020-02-14-Ajax-vr-ADO-den-Haag-070
De verliespartij kan gelukkig nog worden goedgemaakt tijdens de return. © Ajax Images

Ajax Vrouwen stond vorige week nog aan de goede kant van de score door in de slotfase van de wedstrijd het verschil te maken, maar de bezoekers trakteerden de Amsterdames vrijdagavond op een koekje van eigen deeg. Onnodig, want de ploeg van Danny Schenkel had de wedstrijd al veel eerder naar zich toe kunnen trekken.

De dames begonnen fel aan het duel en hielden de druk er stevig op bij ADO. Het goede spel van Ajax Vrouwen leidde dan ook al snel tot twee grote kansen voor Eshly Bakker. Haar schot op doel werd echter gepakt door de Haagse sluitpost en even later zag ze haar kopbal over de goal verdwijnen.

Kirsten van de Westeringh kreeg de ideale mogelijkheid om haar ploeg na een uur op voorsprong te schieten, maar ook zij had het vizier niet op scherp. In de tussentijd bleef ADO niet ongevaarlijk, want ook de bezoekers kregen enkele kansen op de openingstreffer. Ajaxkeepster Lize Kop wist haar doel echter prima te verdedigen.

Het spel golfde op en neer, totdat Anne Sellies in de 89e minuut toesloeg namens ADO. De aanvalster stond goed op te letten na een rebound en dompelde Ajax Vrouwen daarmee in rouw. De pijnlijke verliespartij kan gelukkig nog worden goedgemaakt, want vrijdag 28 februari reizen de Amsterdames af naar het Cars Jeans Stadion voor de return.