Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag zegt Álvarez in 'zwaar jaar' niet kwijt te willen

Ajax begint de maand van de waarheid, januari 2021, in principe met de selectie waar het nu ook over beschikt. Er is belangstelling van Valencia voor Edson Álvarez, maar Erik ten Hag zegt de Mexicaan niet kwijt te willen. En een directe meerwaarde halen, is ook zo simpel nog niet.

21 december 2020 - 09:08
Hagalvarezcar
De trainer wil alle posities dubbel bezet hebben en houden. © Pro Shots

We hebben tijdens de eerste fase van het seizoen gemerkt dat Ajax zo'n beetje iedereen nodig heeft en dat is na de winterstop niet anders. Integendeel, tijdens de topwedstrijden zal er een topfitte en brede selectie moeten staan om te kunnen blijven presteren.

Álvarez was, is en blijft onderdeel van die brede selectie. Althans, dat zegt Ten Hag. “Nee, hij mag niet weg. De kans is heel groot dat Edson na de winterstop bij Ajax speelt. In principe wil ik onze selectie bij elkaar houden, ook omdat ik weet hoe moeilijk het is om spelers te halen die er direct staan,” aldus Ten Hag in gesprek met de naar Den Haag afgereisde media.

“En dat zal nodig zijn, want je speelt tegen de bovenkant. Dat is hartstikke lastig. Dit najaar is al bewezen dat we iedereen nodig hebben. Alle spelers worden betrokken, iedereen krijgt speeltijd, voor de hele sectie komen er kansen,” vervolgt de trainer.

Los van een eventueel vertrek van Álvarez, zijn er wellicht plannen voor een toevoeging, een impuls, het halen van een extra speler? “Nou, met deze selectie zijn we vrij oké. Maar als zich een kans voordoet, staan we daar niet afwijzend tegenover. Het is alleen niet direct onze intentie. Als iedereen fit is, hebben we alle posities dubbel bezet.”

Kortom, Ten Hag zegt Álvarez te willen houden en laat wat ruimte voor een mogelijke inkomende transfer. Diezelfde trainer vertelde richting het sluiten van de zomerse markt dat er absoluut geen extra middenvelder nodig was – daarna kwam Davy Klaassen – en sprak het volste vertrouwen uit in Álvarez, die al snel zijn basisplaats verloor.

Dit is dus de huidige stand van zaken. Of de stand van zaken die Ten Hag naar buiten wil brengen. Als het mogelijk is en blijkt om een goede deal te sluiten, zonder dat de breedte en kwaliteit van de selectie erop achteruit gaat, sluiten wij niet uit dat er radartjes beginnen te draaien.

Even afwachten!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >