Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Valencia maakt bij Ajax melding van belangstelling voor Álvarez

Het gaat 'm niet meer worden. Het is gerechtvaardigd om die conclusie te trekken, zo'n anderhalf jaar na de komst van Edson Álvarez naar Ajax. En dus is het misschien beter om een oplossing te zoeken voor de ontstane situatie. Valencia kan wel eens onderdeel zijn van die oplossing.

18 december 2020 - 11:12
Interessealvarezcar
De komst van Álvarez gaat niet de boeken in als een succes. © Pro Shots

Een oplossing voor een niet-basisspeler komt al snel neer op een transfer. Of op z'n minst een tijdelijke overgang. Precies dat is wat er nu in de maak lijkt. Er klinken meer en meer geluiden dat Álvarez op het punt staat om Ajax de rug toe te keren. Geluiden die door zijn zaakwaarnemer worden bevestigd.

De Telegraaf meldt nu dat Valencia zich bij Ajax heeft gemeld, in de hoop de 23-jarige Mexicaan over te nemen. Het is stiekem best opmerkelijk dat Valencia tot deze actie overgaat, omdat de club uit de sinaasappelstad een soort uitverkoop houdt waar ze in de IJ-hallen bij de vlooienmarkt trots op zijn.

We weten dan ook niet zeker of dit de beste move is voor Álvarez, maar het zegt misschien wel iets over hoezeer hij toe is aan een nieuwe uitdaging. De verdediger houdt ondanks een sterke start – twee rake kopballen in de Champions League – bij Ajax vooral de bank warm, met name omdat het als controleur niet voldoet en er achterin betere opties zijn. Ook privé speelde er het een en ander.

Wie weet is een overstap naar Valencia daarom een uitkomst. De Spanjaarden hebben zich bij Ajax gemeld en sturen aan op het huren van Álvarez tot einde seizoen, inclusief een optie tot koop. Of de club die optie kan en wil lichten, is en blijft de vraag gezien de geschetste situatie. Ondanks alle perikelen staat Valencia twaalfde in La Liga, wat misschien nog wel minder slecht is dan gedacht.

De twaalfde plaats 'minder slecht noemen dan gedacht' klinkt gek voor een ploeg die Ajax vorig jaar nog elimineerde in de CL, maar zo zit het echt in elkaar. Overigens is de afstand tot 'nummer laatst' Osasuna slechts drie punten, dus het kan nog alle kanten op. Ook is het de vraag of Valencia in staat is om te voldoen aan de compensatie die Ajax verlangt. Het contract van Álvarez loopt nog tot medio 2024.

En er zal toch echt enige vorm van compensatie moeten komen, want gezien de volle ziekenboeg en het drukke schema krijgt Álvarez de laatste weken zelfs weer wat minuten. De spoeling wordt wel erg dun als Álvarez vertrekt en er niets voor terugkomt, terwijl er voor de iets langere termijn ook wat vraagtekens zijn rondom de toekomst van Quincy Promes.

Het programma van Ajax wordt er in de eerste maanden van 2021 niet minder druk op, terwijl de sportieve ambities – kampioen worden en Europees presteren – wel verlangen dat er goed materiaal beschikbaar is.

Banner Eindejaarsactie AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >