Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico wijt mindere vorm aan gebrek aan ritme

Nico Tagliafico is een publiekslieveling en publiekslievelingen krijgen niet gelijk de hoon over zich heen als het allemaal even niet zo goed lukt. In zo’n fase zit de Argentijnse kuitenbijter. Hij weet het zelf ook. Voelt het ook, maar kent eveneens de oorzaak.

23 december 2020 - 11:37
Tagliafico 1200
Tagliafico blijft gewoon hard zijn best doen, hoor! © De Brouwer

Nicccóóóó was de laatste weken niet zo dwingend aanwezig. Hij moet één van de spelers zijn die de Amsterdamse kar trekt, maar de 28-jarige international had de handen vol aan zichzelf. De blakende vorm ontbrak en daar had hij best een hoop moeite mee, zo vertelt hij in Trouw.

“Toen de eredivisie vanwege Covid-19 werd stilgelegd, deed ik – behalve wat fitness thuis – vrijwel niets. Zo’n lange onderbreking had ik nog nooit gehad als voetballer. Toen we opnieuw moesten beginnen, bleek mijn ritme verdwenen.”

En dat zagen we terug. Tagliafico scoort altijd wel een voldoende, maar je zag gewoon dat hij er niet lekker in zat. Dat beaamt hij nu ook. “We moesten ineens weer elke drie, vier dagen een nieuwe wedstrijd spelen. Ik had diverse kleine blessures, waardoor ik niet bracht wat ik wilde. Nooit was ik echt op honderd procent.”

Om uit het dipje te komen, is het zaak om hard te werken. Er zit niks anders op. De standaard ligt hoog bij de kleine Argentijn. “Met het team hebben we een mindere periode gehad, waar mijn mindere vorm en prestaties ook weer een gevolg van zijn. Het enige wat je dan kunt doen, is hard blijven werken.”

Wat mogelijk ook niet helpt is het gemis van zijn familie in Argentinië. Door de maatregelen rondom het coronavirus zit een trip naar zijn thuisland er al een poos niet in. “Ik heb mijn familie nu een jaar niet gezien.”

Maar was hij niet in Argentinië als international? Klopt, maar hij mocht de ‘bubbel’ waarin hij en zijn ploeggenoten zaten niet uit. Dus een familiebezoekje zat er niet in. “Dat was erg zwaar. Zeker als je zo lang reist en zo dicht bij ze bent.”

De Ajacied hoopt dat de mensheid leert van de wereldwijde virusuitbraak. Dat we met z’n allen anders naar de wereld kijken. “Je moet omkijken naar je naasten en je moet de tijd die je met je familie doorbrengt waarderen. Omdat we moeten beseffen dat dit alles zomaar kan veranderen.”

Banner Eindejaarsactie AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >