Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico verlengt contract in ruil voor vaste transfersom

Nico Tagliafico heeft toegehapt op een aanbieding van Ajax. De linksachter verlengt zijn contract met een jaartje, tot de zomer van 2023, maar zoals altijd met contracten is het maar de vraag of hij dat ook uitdient. Er is bovendien een gelimiteerde transfersom opgenomen in het contract.

27 november 2020 - 10:00
Nicohapttoecar
Nico verlengt, maar betekent dat ook een langer verblijf? © Pro Shots

Het is eigenlijk een grote verrassing dat Tagliafico nog altijd het shirt van Ajax draagt, want goede linksbacks zijn zeer gewild en Nicooooo valt in die categorie. De Argentijn veroverde bovendien een basisplaats in de nationale ploeg en kan met zijn 28 jaar ook nog wel eventjes mee.

Geen wonder dus dat Ajax zijn handjes dichtkneep toen Tagliafico na het sluiten van de zomerse transfermarkt nog altijd in Amsterdam rondliep. En nu wordt er doorgepakt, onder meer om een winters vertrek te voorkomen. Vandaar dat een nieuw contract werd opgesteld.

Er staan nog geen handtekeningen onder de afspraken, maar Tagliafico's zaakwaarnemer vertelt in De Telegraaf dat er agenda's worden getrokken om een geschikt moment te omcirkelen. Een grote verrassing is het nieuwe contract niet direct, want dit speelt al sinds de start van het seizoen.

Wel of geen grote verrassing, het blijft natuurlijk een mooie coupe van Ajax om Tagliafico een jaartje langer vast te leggen. Als iedereen zich kan vinden in de voorwaarden, en waarom zou je anders nieuwe afspraken maken, is er sprake van een win-winsituatie.

Het is niet bekend welk bedrag Ajax straks van een geïnteresseerde club verlangt om Tagliafico af te staan, maar feit is dat er deze zomer ongeveer 20 miljoen euro werd gevraagd. Dat vonden clubs toen te gortig. Is de nieuwe vraagprijs hoger of lager? Het zal ons benieuwen.

Hoe dan ook maakt Ajax toch wel winst op Tagliafico, want hij kwam voor 4 miljoen euro over van Independiente. En de prestaties in de tussentijd liegen er uiteraard ook niet om. Die waarde valt niet of nauwelijks in geld uit te drukken.

Banner Eindejaarsactie AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >