Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stiekeme Labyad-liefhebbers verstoppen zich goed!

We moeten het hebben over Zakaria Labyad. Er is namelijk iets geks aan de hand. Telkens als hij in de basis staat, dan stromen onze socials vol met verwensingen. De hatelijke opmerkingen zijn niet van de lucht. En toch stemden onze volgers ‘Superzaka’ tweemaal achter elkaar tot Ajacied van de Wedstrijd. Huh…?

22 december 2020 - 14:20
Labyad Blog 1200
Er lijken veel ondergrondse Labyad-liefhebbers actief! © Ajax Images

Er zijn altijd spelers van Ajax op wie het makkelijk schieten is. Soms terecht, soms minder terecht. Daar kun je over soebatten. Labyad is zo’n speler en hij zal zeker nooit de populairste Ajacied worden. Toch doet hij de laatste weken - mede door de afwezigheid van veel spelers - precies waarvoor hij staat opgesteld. Of dat nou links, rechts, op tien of in de punt is.

Labyad doet het allemaal zonder morren en ook als hij ernaast staat, schikt hij zich in zijn lot. Desondanks zijn de opmerkingen niet van de lucht als hij in de basis staat. Een uitspraak als ‘het lievelingetje van Ten Hag’ klinkt dan nog supervriendelijk. Veel andere opmerkingen gaan we hier maar effe niet herhalen. Het is bij vlagen bijtend, cynisch of simpelweg asociaal.

Maar zijn alle schreeuwende Labyad-haters nou echt in de meerderheid? Het lijkt zeker zo, als je de gemiddelde temperatuur op socials meet, net nadat de opstelling bekend is gemaakt. Toch tekent zich iets bijzonders af, want er lijken veel stiekeme Labyad-liefhebbers actief.

Hoezo? Nou, na elke wedstrijd kun je bij ons stemmen op de Ajacied van de Wedstrijd. Zowel na het bekertreffen tussen Ajax en FC Utrecht (5-4), als na ADO Den Haag-uit (2-4) stemden de bezoekers van deze website Labyad tot de beste speler op het veld. In het algemeen klassement bezet hij inmiddels de vierde plek.

Opvallend, want het sentiment op socials is toch vrijwel louter negatief. Bijtend. Hard. Zouden de mensen die op hem stemmen zich niet durven te uiten? Het contrast is zo groot… Voorlopig zijn de Labyad-fans slechts zichtbaar door de stemmen die ze ‘Zaka’ na het laatste fluitsignaal geven. Als aanmoediging wellicht.

Misschien verdient Labyad inderdaad iets meer waardering dan hij zichtbaar krijgt. Hij is zeker niet de man die Ajax op sleeptouw neemt en dat mag je ook niet verwachten. Daar zijn andere spelers voor. Labyad kocht zichzelf niet en doet gewoon zijn stinkende best tijdens de minuten die hij krijgt.

Minuten waarin hij in de beker tegen Utrecht belangrijk was door tweemaal klinisch en koelbloedig af te ronden en tegen ADO werkte hij zijn vijfde eredivisietreffer tegen de touwen. Achter zijn naam staan ook vier assists. Cijfermatig is het allemaal niet zo slecht. Alleen blijft – zeker bij hem – een misser als tegen FC Midtjylland hangen, waar andere meer geliefde spelers makkelijker met zoiets wegkomen.

Als iedereen fit is, dan lijkt er voor Labyad ook helemaal geen plek in de basis. En ook dat is niet gek. Maar dat is nou eenmaal niet de huidige situatie en dus doet hij waar hij voor wordt betaald. De mensen op social media zullen hem blijven beschimpen, maar vooralsnog stromen via een ander deurtje de stemmen binnen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >