Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Labyad verdient ook wel een keertje een wallpaper!

We snappen ook wel dat dit waarschijnlijk niet onze meest populaire wallpaper ooit wordt. Maar toch hè, maar toch... Heel stiekem verdient Zakaria Labyad het wel. De noodspits scoorde tegen ADO Den Haag (2-4) toch weer. Labyads vijfde treffer van het seizoen alweer.

21 december 2020 - 10:08
Labyadadowallpapercar
De vijfde treffer van Labyad. Hij verdeelt ze ook nog eens aardig. © Pro Shots

Labyad zal nooit de populairste Ajacied worden, maar hij doet de laatste weken precies waarvoor hij staat opgesteld. Het was begin dit seizoen eventjes zoeken naar de optimale manier om hem te gebruiken en dat blijkt in principe niet als spits, maar als nummer tien.

Als nummer tien zorgt Labyad voor de aanvoer richting voorwaartsen en vormt hij een koppeltje met de spits van dienst. Wie die spits precies is, wisselt nog wel eens. De laatste twee keer was het Klaas Jan Huntelaar en dan functioneert het allemaal best prima.

Dit neemt niet weg dat Labyad ook zijn mindere kanten heeft. Wordt 'Zaka' de man die Ajax door loodzwaar loodst? Dat zien we niet zo snel gebeuren, maar als het team draait, draait Labyad lekker mee en dat is ook niet geheel onbelangrijk. Niemand kan een team compleet in zijn eentje dragen.

Desondanks zijn de opmerkingen natuurlijk niet van de lucht als Labyad weer in de basis staat. Een uitspraak als 'lievelingetje van Ten Hag' klinkt dan nog het aardigst, zullen we maar zeggen. Wie weet helpt het. Negativiteit als prikkel. Laten we het hopen, want die negativiteit zal niet verstommen.

Als Labyad ook in 2021 een doelpuntje of vijf maakt – begin hier direct na de winterstop maar mee, alsjeblieft – zal zijn echte waarde blijken. We kunnen niets garanderen. We zijn zelf ook benieuwd. Maar we zijn onwijs benieuwd of Labyad een echte meerwaarde kan vormen voor Ajax.

Beschouw deze wallpaper maar als een aanmoedigingsprijs, Zakaria. En zorg dat we begin 2021 alweer een nieuwe kunnen maken, want we houden de achtergrond van onze telefoon graag een beetje actueel. Succes en downloaden maar!

Labyadadowallpaper

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >