Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic en Labyad geloven Promes en staan pal achter teamgenoot

Ajax speelde tegen FC Utrecht een krankzinnige bekerwedstrijd (5-4) waar genoeg over valt na te praten, maar deze dagen ontkomen de spelers niet aan vragen over de arrestatie van Quincy Promes. Ook Dusan Tadic en Zakaria Labyad reageerden op de vervelende kwestie.

17 december 2020 - 12:00
Tadic Labyad 1200
Binnen Ajax is er veel steun voor Promes, die in de nesten zit... © Pro Shots

Labyad deed dat overigens al tijdens de wedstrijd, zo maakten we op uit zijn woorden voor de draaiende camera van Fox Sports. De gelegenheidsspits zag een hoop geks op het veld gebeuren, maar was gelukkig zelf twee keer koelbloedig voor de goal. Na zijn eerste van twee treffers maakte hij een aantal gebaren met zijn vingers.

“Een hartje voor mijn vrouw, die andere was voor Nous, Hakim en Quincy.” En daar viel de naam van Promes, de Ajacied die zondag thuis werd 'opgehaald' door de politie op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij. Hij is inmiddels vrijgelaten, weer terug op het trainingsveld, maar de verdenking is daarmee niet van tafel en het verhaal krijgt nog een staartje.

Promes keerde donderdag na de nodige gesprekken met de clubleiding terug op het trainingsveld. Erik ten Hag liet de avond ervoor al weten zijn speler te steunen. Als Promes vertelt dat-ie onschuldig is, gelooft zijn trainer dit. Dat is bij Labyad niet anders. Hij sprak via de telefoon met Promes, is ervan overtuigd dat er niks aan de hand is en hoopte zijn maatje snel weer op het trainingsveld te zien.

Labyad: “Wij zijn er vrij rustig in gebleven. Alle vertrouwen in Quincy. Wij gaan ervan uit dat er niets is. Alle vertrouwen. Ik heb hem zeker al gesproken. Ik heb het niet gevraagd, maar ben ervan overtuigd dat er niks is.”

Aanvoerder Tadic sprak even later woorden van gelijke strekking. Was de maker van de winnende 5-4 geschrokken van het nieuws? “Wij waren gefocust op de wedstrijd, maar Quincy is onze vriend. Wij zijn altijd samen. Samen zijn we sterker. Als iemand in de problemen komt, moet je je hand uitsteken. Hij is onze familie en wij supporten hem.”

“Ik heb Quincy niet gesproken. Hij weet dat we achter hem staan,” vervolgt Tadic. “Quincy is een belangrijke speler voor ons. Iedereen bij de club staat achter hem. Of hij iets doms heeft gedaan? Nee, wij geloven hem en staan achter hem.”

In tegenstelling tot Labyad, sprak Tadic nog niet met Promes. Met reden. “Ik heb hem niet gebeld. Hij moest rust hebben en tot zichzelf komen. Als we hem zien, gaan we praten. Hij weet dat we achter hem staan. Dat is het belangrijkste. Aan de telefoon is een gesprek niet hetzelfde. Als je hem nu blijft bellen, levert dat stress op. Hij moet kalmeren en nadenken. Als hij komt, zal-ie voelen dat we hem steunen.”

Banner Eindejaarsactie AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >