Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uuuuuuutrecht lacht, Uuuuuuutrecht huilt bij afwezigheid van VAR

Je kunt niet met, je kunt niet zonder. En nee, we hebben het niet over die ene scharrel. Maar over de VAR. De technologie die een scheidsrechter van dienst moet zijn. En soms ook werkt als een doorn in het oog. Maar ook zonder VAR is het allemaal niet zaligmakend. Vraag maar aan FC Utrecht.

17 december 2020 - 11:43
Maarelvarcar
De mogelijke VAR-momenten gingen over en weer! © Pro Shots

Uuuuuuutrecht ging in een knotsgekke KNVB-bekerwedstrijd met 5-4 onderuit tegen Ajax en het kwartje had vrijwel constant ook de andere kant op kunnen vallen. Er gebeurde van alles en dingen vallen amper in een samenvatting te proppen. Van pittige overtredingen tot penaltymomenten.

Er had tot twee of drie keer toe een Ajacied een penalty kunnen krijgen, maar uiteindelijk gaat de discussie over een moment in de 94ste minuut. Mark van de Maarel ging neer na een duel met Daley Blind en was zeker van zijn zaak: penalty!

Tot zijn verbazing kreeg hij zelfs een vrije trap tegen. Scheidsrechter Dennis Higler spotte een overtreding van een Utrecht-speler en inderdaad lijkt Blind aangeraakt te worden door Bart Ramselaar, die zich er evengoed tegenaan bemoeide.

Van der Maarel snapte er direct na afloop he-le-maal niets van hoe Utrecht zo veel onrecht kon worden aangedaan. Het deed een heel klein beetje denken aan de omgekeerde variant van het Arek Milik-moment, maar goed. Dat geheel terzijde.

“Ik probeer mijn been ervoor te zetten en hij pakt mij vervolgens mee. Dat is mijn lezing, wellicht een beetje gekleurd, maar volgens mij redelijk feitelijk. De scheidsrechter geeft aan dat de eerste overtreding van mij was. Toen ik hiernaar vroeg, kwam er geen antwoord terug,” aldus Van der Maarel, die zich groot onrecht aangedaan voelt, in gesprek met Fox Sports.

Normaal gesproken wordt zo'n moment gecheckt door de VAR van dienst in de Zeister bossen, maar de VAR's hebben een midweekje vrijaf. Tijdens de tweede ronde van het bekertoernooi – normaal gesproken doen er ook amateurs mee – wordt nog geen hulp ingeroepen van de VAR.

Van der Maarel huilt, maar teamgenoot Mimoun Mahi lacht. Hij vond het prettig zonder VAR te spelen, zo bekent hij voor dezelfde camera van Fox. “Fijn dat er geen VAR was! Ik vond het echt heerlijk. Gewoon, het voelt meer natuurlijk. Als je een doelpunt maakt, is het klaar. Even naar de grens kijken en klaar. Hopelijk gaat de VAR er snel uit!”

Klaar was het zeker na dat moment in de 94ste minuut. We zijn benieuwd naar de nababbel rondom de training van Utrecht!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >