Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag hoopt dat Promes mentaal sterk genoeg is voor rappe rentree

Als het aan Erik ten Hag ligt, keert Quincy Promes snel terug binnen de selectie. Wie weet staat hij zondag zelfs wel op het veld als Ajax aantreedt tegen ADO Den Haag. Als Promes vertelt dat-ie onschuldig is, gelooft Ten Hag dat. Maar hij wel eerst de mentale staat van Promes peilen.

17 december 2020 - 02:06
Hagpromesmentaalcar
Als geen sprake is van schone schijn, zien we Promes snel terug. © Pro Shots

Ten Hag en Promes hebben elkaar na zijn vrijlating dinsdagmiddag telefonisch gesproken, maar bij sommige zaken dien je elkaar eerst in de ogen te kijken voordat je definitief bepaalt hoe het verder moet. Dit onderhoud staat voor donderdagochtend gepland.

Afhankelijk van de uitkomst van dit gesprek kan het snel gaan, stelt Ten Hag. En op basis van het telefoongesprek met zijn speler heeft hij goede hoop. “Mijn hart brak toen ik de boodschap over Quincy kreeg. Hetzelfde gold voor de spelers in de kleedkamer. We waren diep geraakt,” deelde Ten Hag over de impact van de arrestatie van Promes zondag in alle vroegte.

Promes is vrij, maar blijft verdachte in de zaak. De politie verdenkt hem er dus nog altijd van dat hij een familielid zwaar heeft verwond tijdens een steekpartij. “In Nederland ben je onschuldig totdat het tegendeel is bewezen. Als Quincy zegt dat hij onschuldig is, waarom moet ik dan aanleiding hebben om hem niet te geloven,” vraagt de trainer zich hardop af.

Ten Hag staat voor zijn speler, voor de Promes die hij zo goed kent. De twee werkten al samen bij Go Ahead Eagles en dat is inmiddels toch echt een tijdje geleden. Kortom, de twee kennen elkaar goed. Misschien kwam de klap daarom wel zo hard aan bij de trainer. “Er zijn ernstige beschuldigingen geuit en die kwamen als een donderklap bij heldere hemel.”

Promes is een positieve jongen, zelfs nu hij in een nare situatie verzeild is geraakt. “Quincy was opgeruimd, positief gestemd. We spreken elkaar donderdag. Dan wil ik weten: hoe staat hij er mentaal voor? Mijn eerste indruk is positief en als dat zo blijft, nemen we hem weer op in ons midden en zullen we Quincy steunen waar mogelijk.”

Ten Hag heeft niet het idee dat Promes de afgelopen tijd ergens onder gebukt ging. Ondertussen vielen zijn prestaties al een tijdje tegen, maar hier wordt slechts door de buitenwereld een oordeel op geplakt. “Veel is beeldvorming. Betekenen vijf doelpunten dat je een slecht halfjaar hebt? Ik zie niet wat jullie zien, maar er wordt een etiket op geplakt omdat Quincy niet altijd speelt. Dat komt door flinke concurrentie.”

Diezelfde Ten Hag gaf recent na enig aandringen nog wel toe dat Promes worstelt met zijn vorm, maar het wordt nu een beetje onduidelijk wat die woorden waard waren. Hoe dan ook, er zijn flink wat concurrenten geblesseerd en dus zou het goed uitkomen als de aanvaller zo snel mogelijk weer beschikbaar is.

“Ik sluit zeker niet uit dat Quincy zondag bij de selectie zit, want hij is op vrije voeten en kan dus trainen. Het gaat erom of hij er mentaal toe in staat is,” stelde Ten Hag. Wie weet 'helpt' het in dit geval dat er in lege stadions wordt gevoetbald, waardoor het publiek op dit moment geen factor is om rekening mee te houden.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >