Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag verwacht voor ADO-uit weinig meevallers uit ziekenboeg

Pfoe, nou... Het wordt steunen en zuchten tot de winterstop. Ajax moest woensdag alles op alles zetten om FC Utrecht (5-4) met een gemankeerde selectie van zich af te schudden en het slechte nieuws is dat de selectie richting het uitduel met ADO Den Haag niet veel ruimer in zijn jasje komt te zitten.

16 december 2020 - 23:56
Waslijstafwezigencar
Het wordt worstelen. En hopelijk ook bovenkomen. © Pro Shots

Het lukte amper om de lijst met afwezigen voor het KNVB-bekerduel met Utrecht op een A4'tje te krijgen en het wordt er in aanloop naar ADO-uit niet veel beter op. Erik ten Hag gooide een emmer koud water op de hoopvolle verwachtingen, want zo erg kunnen al die blessures toch niet zijn?

Nou, wel dus. Ten Hag rekent op het meespelen van de geschorste Klaas Jan Huntelaar en Sean Klaiber – dus er is tenminste weer een echte spits beschikbaar – maar verder blijft het een beetje behelpen. Andre Onana moet weer beschikbaar zijn, want dat was hij nu niet.

En ook verder was er weinig hoopvol nieuws te melden. Noussair Mazraoui is er in Den Haag niet bij en voor David Neres is het zelfs al winterstop. De Braziliaan werd klaargestoomd voor het treffen met Atalanta-thuis, maar bij nader zien blijkt zijn blessure erger dan aangenomen.

“Voortschrijdend inzicht leert ons dat Neres voor de winterstop niet meer beschikbaar is,” klonk het uit de mond van Ten Hag, die ook slecht nieuws deelde over Brian Brobbey en Lassina Traoré. De ernst van de krampaanval van Devyne Rensch is afwachten. “En verder moeten we het doen met deze groep.”

Wie weet stapt Quincy Promes wel in de spelersbus richting de Hofstad. “Dat sluit ik zeker niet uit, want Quincy is op vrije voeten en kan dus trainen. Als Quincy zegt dat hij onschuldig is, moet ik dan aannemen dat dit niet zo is? Als hij er mentaal toe in staat is, zullen we hem weer in ons midden opnemen en steunen.”

ADO - Ajax begint zondag om 14.30 uur. Daarna wacht woensdag ook nog een uitduel met Willem II.

Banner Eindejaarsactie AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >