Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schuurs geen voorstander van snel vertrek uit Nederland

Perr Schuurs baalde als een stekker na weer een nipte 1-0-nederlaag tegen Liverpool. Er zat meer in voor Ajax, het voelde allemaal als onwijs onnodig en precies dat gevoel blijft ook hangen bij de centrale verdediger, die persoonlijk zegt te groeien van dit soort wedstrijden.

02 december 2020 - 09:06
Schuurs Livaja 1200
Deze gele kaart was wel effe nodig, noodrem! © Pro Shots

Het is nog altijd een beetje lastig inschatten waar het plafond van Schuurs ligt, maar hij liet op Anfield zien dat hij zijn mannetje stond. En dat is niet zo eenvoudig als je de watervlugge Sadio Mané moet beteugelen. Het ging Schuurs goed af en hij liet – behoudens een wat onzeker begin – een goede indruk achter.

En dat tegen Liverpool, de club waarover geruchten bestaan dat het Schuurs goed in de smiezen houdt. In hoeverre die geruchten waar zijn? Moah, dat is altijd een beetje lastig. Feit is wel dat ze in het buitenland anders aankijken tegen Schuurs dan menigeen hier.

Zo kopte een Engelse krant daags voor de wedstrijd over Schuurs en Ryan Gravenberch: ‘Liverpool beware, the latest young stars of the Ajax production line’.

Natuurlijk krijgt Schuurs die verhalen ook mee. Je ontkomt daar simpelweg niet aan, als jonge speler. Zeker niet als je er tijdens een persconferentie vragen over krijgt. De vraag aan de 21-jarige was dan ook of het hem iets doet en wat hij er allemaal van vindt.

“Doet het iets met me…? Ik weet zelf het beste hoe het zit. Ik heb het wel meegekregen, maar moet me focussen op mijn spel en het team. Ik was niet bezig met de belangstelling van Liverpool. Je krijgt het mee en als je hier bent, dan merk je hoe groot deze club is. Maar dit is pas mijn eerste jaar als echte basisspeler bij Ajax. Dat wil ik een langere periode volhouden.”

En als we de woorden van Schuurs moeten geloven, dan is een langere periode ook echt een langere periode. “Wat ik zeg, ik ben niet echt voorstander van snel vertrekken uit Nederland. Dat zal ik ook niet snel doen. Dit is mijn eerste seizoen in de basis en dat wil ik volhouden. Ik wil hier nog een paar seizoenen spelen. En ik wil prijzen pakken met Ajax.”

Het zijn best realistische teksten van de verdediger. Ja, voor je gevoel speelt hij al vele jaren in Amsterdam, maar hij is nog altijd jong en hij is inderdaad voor het eerst ‘onbetwist’ basisspeler. Het doet hem goed en hij gaat steeds meer drempels over. “Het gaat steeds beter, als je meer speelt. Dat voel je persoonlijk ook. In de eredivisie, maar ook door wedstrijden in de Champions League.”

Schuurs was over het algemeen tevreden over zijn eigen prestatie op Anfield, maar baalde wel enorm van het resultaat. Twee keer nipt verliezen, twee keer door eigen handelen. Werd het Liverpool op die manier niet te gemakkelijk gemaakt?

“Zeker. We hebben best veel kansen gecreëerd over twee duels. In Amsterdam kregen we een onfortuinlijke tegentreffer (eigen doelpunt Tagliafico, red.) en dat was nu niet anders. Over twee potjes gezien, doe je jezelf veel tekort.”

De opdracht die nu op tafel ligt tegen Atalanta is helder. Die was al helder, maar nu telt werkelijk niks minder dan winnen. En dat is misschien maar goed ook, want als Ajax genoeg had gehad aan een gelijkspel, dan ga je er misschien onbewust op spelen en precies dat ligt de Ajacieden doorgaans niet.

Schuurs: “Wij willen altijd winnen en we hebben nu ook geen andere optie. Je kunt niet uitgaan van een gelijkspel, dus daar gaan we ook niet voor. We gaan alles doen om die wedstrijd te winnen. Ik kijk er nu nog niet naar uit. Ik baal van het resultaat hier. We spelen dit weekeinde eerst nog een belangrijke wedstrijd tegen FC Twente. Eerst die en daar vertrouwen uit halen richting Atalanta-thuis.”

Banner Eindejaarsactie AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >