Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Promes verschijnt voor camera: 'Ik ben vrij, dat zegt genoeg'

Quincy Promes droeg zondag niet alleen 'gewoon' het Ajaxshirt, hij verscheen ook nog eens voor de camera. Dat is goed van Promes, dat is goed van Ajax. Want laten we wel wezen: het is interessant om zijn kant van het verhaal te horen, voor zover mogelijk althans.

20 december 2020 - 17:48
Promeskantcar
Promes liet iets los over zijn kant van het verhaal. © Pro Shots

Promes stond aan het vertrek van de tweede helft van ADO Den Haag - Ajax (2-4) en had zijn terugkeer kunnen opluisteren met minimaal één en wellicht zelfs twee treffers, maar er trilden helaas geen netten. Ajax kreeg het daardoor zelfs nog eventjes moeilijk.

Het was voor Promes sowieso een moeilijke week, want hij werd zeven dagen geleden van zijn bed gelicht en voor enkele dagen in verzekering gesteld. De verdenking was en is – hij blijft immers in beeld als verdachte – niet de minste: mishandeling en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

“Het was schrikken voor iedereen. Ik ben net zo geschrokken als de rest van de wereld. Het is iets uit mijn privéleven, ik kan er verder niets over zeggen omdat er een lopend onderzoek is. Maar ik ben nu alweer vrij, heel snel. Dat zegt genoeg, denk ik,” aldus Promes in gesprek met Fox Sports.

De aanvaller van Ajax wordt door de politie dus gezien als verdachte, maar iedere verdachte is ook onschuldig totdat het tegendeel is bewezen. Zelfs als er iets wordt bewezen, kan hier nog wel enige tijd overheen gaan. Tot die tijd is de 28-jarige Promes sowieso onschuldig en wordt hij gesteund door medespelers, trainer en club.

Promes: “De club steunt me. Heel Ajax steunt me. Het doet me goed dat mensen in mij geloven, dat waardeer ik. En het helpt me om te focussen. Ik heb geen idee hoelang alles gaat duren. Het is voor mij belangrijk dat ik vrij ben en kan doen wat ik het liefst doe.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >