Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Penaltykiller Kop helpt Ajax Vrouwen aan Eredivisie Cup-zege op PSV

Ajax Vrouwen heeft goede zaken gedaan in de strijd om de Eredivisie Cup. De ploeg van Danny Schenkel won op bezoek bij PSV, alhoewel er wel een penaltyserie nodig was om de lampenclub te verslaan. Lize Kop groeide met twee gestopte strafschoppen uit tot heldin van de avond.

05 december 2020 - 10:32
Ajaxvrouwenpsvec800
De bedankjes aan het adres van Kop waren meer dan terecht! © Ajax Images

De Amsterdames zetten koers richting Eindhoven met het doel zich te revancheren na de nederlaag in Enschede (2-1). De bespeelsters van De Toekomst begonnen fel aan de wedstrijd, terwijl ook de lampenclub PSV indruk maakte. Tot veel grote kansen kwamen beide ploegen niet, maar al met al was het een vermakelijke wedstrijd om te zien. 

Na wat speldenprikjes over en weer maakte Marjolijn van den Bighelaar de openingstreffer namens Ajax Vrouwen. De captain gleed tijdens een schot van afstand uit, maar de bal verdween alsnog in het doel. Lang kon Ajax Vrouwen niet van de voorsprong genieten, want slechts één minuut later kwam PSV alweer op gelijke hoogte.

Ajax Vrouwen liet de koppies echter niet hangen en knokte zich al snel terug in de wedstrijd. Victoria Pelova legde de bal panklaar op het hoofd van Stefanie van der Gragt, die vervolgens knap raak kopte. Zo gingen de Amsterdames alsnog met een voorsprong de rust in.

Na de thee was het vooral PSV dat aandrong. De thuisploeg kreeg flink wat kansen, maar telkens vormde Kop een belangrijke sta-in-de-weg. Het lukte de Ajaxgoalie lang om haar ploeg op de been te houden, maar vlak voor tijd werd ze dan toch gepasseerd: 2-2. Een penaltyserie was vervolgens nodig om de winnaar te bepalen. 

Terwijl Nikita Tromp, Van den Bighelaar, Kelly Zeeman en Eshly Bakker deden wat ze moesten doen, was er wederom een heldinnenrol weggelegd voor Kop. De doelvrouw stopte twee strafschoppen, waardoor ze haar ploeg uiteindelijk aan de overwinning op PSV hielp.

Ajax Vrouwen mag zich nu gaan opmaken voor de Champions League-kraker tegen Bayern München. De Amsterdames trappen donderdag 10 december om 18.00 uur in eigen huis af tegen de Duitse topploeg.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >