Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen stuit in Champions League op Bayern München

Ajax Vrouwen heeft het niet getroffen bij de loting voor de Champions League. De koploper van de Vrouwen Eredivisie werd in het kampioenenbal gekoppeld aan Bayern München. Er wordt 8 of 9 december op De Toekomst eerst een thuisduel gespeeld en een week later volgt de return in Duitsland.

24 november 2020 - 12:18
Lotingclvrouwencar
Ajax Vrouwen mag het na Lyon nu opnemen tegen Bayern. © Ajax Images

Bayern is de grote uitdager van VfL Wolfsburg, dat de grootste Duitse club is als het aankomt op vrouwenvoetbal. Die ambitie wordt kracht bij gezet, want Bayern is voorlopig koploper van de Bundesliga en heeft zelfs nog een potje in te halen. De laatste landstitel dateert van 2016.

Ook bereikte het deze zomer op het Europese toneel de kwartfinales, waarin het nipt onderuit ging tegen latere winnaar Olympique Lyon (1-2). Voorwaar geen schande, want de Fransen hebben een abonnement op het winnen van de CL.

Het geluk van de ongeplaatste Ajax Vrouwen bleek 'opgebruikt' bij de loting, want de ploeg van Danny Schenkel had niet te klagen over de manier waarop het zichzelf toegang verschafte tot het Europese toernooi.

Eerst werd de eredivisie vroegtijdig gestopt, daarna schrapte de Uefa een uitgebreide voorronde. Als gevolg van het opschudden van die voorronde verkreeg Ajax Vrouwen een direct startbewijs voor het hoofdtoernooi.

CL-deelname is niet nieuw, maar het is wel voor het eerst dat Nederland twee clubs afvaardigt. Het koploperschap van 2019/2020 volstond voor PSV, dat uitkomt tegen FC Barcelona. Het valt te hopen dat Ajax Vrouwen zich gezien de zware loting beter weet te bewapenen dan tijdens het laatste Europese onderonsje.

Toen werd er over twee wedstrijden met 13-0 verloren van absolute grootmacht Lyon. In de return dreigden zelfs dubbele cijfers op het bord te komen. We moeten er wel bij vermelden dat Ajax Vrouwen op Lyon stuitte nadat het de eerste schifting had weten te overleven.

Doorstoten is uiteraard hartstikke prima en ook mede de reden waarom er nu twee Nederlandse ploegen mogen worden afgevaardigd. Er doen in totaal 32 ploegen mee en er wordt gespeeld via het traditionele knockout-systeem.

Hopelijk kunnen beide het waarmaken, ook omdat de Vrouwen Eredivisie in de lift zit dankzij diverse teruggekeerde internationals. Aanwinst Sherida Spitse is er trouwens niet bij als Ajax Vrouwen aantreedt in de CL. Spitse sluit pas in de winterstop aan.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >