Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Late penalty doet Jong Ajax de das om tegen FC Eindhoven

Na drie wedstrijden op rij punten te hebben verspeeld, leek Jong Ajax tegen FC Eindhoven eindelijk weer eens op weg naar een overwinning. Een penalty in de slotfase gooide echter roet in het eten, waardoor de talenten niet verder kwamen dan 1-1.

08 december 2020 - 09:52
Jongajaxeindhoven800
Douglas maakte vlak voor tijd ongelukkig hands. © Pro Shots

Jong Ajax heeft het de afgelopen weken gewoon niet. Er wordt bij vlagen echt wel leuk gevoetbald, maar op de momenten dat het erop aan komt, ontbreekt het aan een stukje volwassenheid. Dat is ook helemaal niet gek voor zo’n piepjonge ploeg, maar het moet wel oppassen dat het niet verder wegzakt op de ranglijst. 

Alhoewel Jong Ajax het merendeel van de wedstrijd op voorsprong stond, leek het in de openingsfase eerder alsof de bezoekers de voorsprong zouden pakken. Kjell Scherpen moest een paar keer ingrijpen om een vroege achterstand te voorkomen. Zo keerde de goalie een verdekt afstandsschot en was hij alert bij een gevaarlijke kopbal.

Ondanks het overwicht van FC Eindhoven, waren het de talenten die op voorsprong kwamen. Devyne Rensch kreeg de bal na wat gerommel voor zijn voeten, waarna de verdediger er een knappe solo uitgooide. Die solo eindigde in een hoek vanaf waar schieten een kansloze opdracht leek, maar het lukte Rensch toch om de bal in de verre hoek te plaatsen. 

Zonder al te groots te spelen, bleef Jong Ajax daarna stand houden. Tot grote kansen kwamen de talenten niet meer – Victor Jensen schoot nog wel op de paal – maar de ploeg gaf verder ook niks weg.

Tot de 88e minuut dan… Een lange bal kwam ongelukkig op de hand van Terrence Douglas, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Lorenzo van Kleef faalde niet vanaf elf meter en zo gingen twee van de drie punten alsnog verloren. 

Door het gelijkspel tegen FC Eindhoven zakt Jong Ajax naar de elfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdag 11 december gaat de ploeg van Mitchell van der Gaag op bezoek bij de nummer drie van de ranglijst: De Graafschap.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >