Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kudus maakt wellicht nog voor de winterstop zijn rentree

Goed nieuws vanuit de ziekenboeg! Mohammed Kudus zit momenteel in de laatste fase van het herstel van zijn knieblessure. De Ghanees miste vrijwel het complete avontuur in de Champions League, maar keert mogelijk iets eerder terug dan gepland. Zijn rentree is echt aanstaande.

13 december 2020 - 12:33
Kudusrentreecar
Kudus is klaar om te herrijzen en zal dat binnenkort doen. © Pro Shots

Het hangt er nog vanaf of Kudus vlak voor of direct na de korte winterstop weer kan voetballen, maar het goede nieuws is dat zijn herstel naar wens verloopt. Dat is niet altijd het geval met Ajacieden die enige tijd uit de roulatie zijn, dus wij zijn allang verheugd.

Kudus verdween tijdens Liverpool-thuis (0-1) al na enkele minuten van het toneel, nadat hij verkeerd terecht was gekomen en zijn knie verdraaide. Dit leverde schade op aan de meniscus, waarna een operatie noodzakelijk bleek.

Gelukkig komt er nu beter nieuws los. “Kudus gaat goed in zijn revalidatie. Het kan zijn dat hij nog voor de winterstop zijn rentree maakt. We werken er hard aan om dit mogelijk te maken. Het gaat echt heel goed,” bevestigde Erik ten Hag kort na de overwinning op PEC Zwolle (4-0).

“We gaan kijken of Mo in de komende dagen dezelfde stappen kan zetten als hij in de laatste dagen heeft gedaan,” vervolgde de trainer. We hoorden een weekje of wat geleden al dat Kudus zich weer op het trainingsveld liet zien, al viel toen nog moeilijk te peilen wat dat precies inhield.

We weten nu dat de ontwikkelingen zeer positief zijn. En dat is fijn! We hadden Kudus er graag bij gehad tijdens de groepsfase in het kampioenenbal, waarin Ajax aanvallend het nodige tekort kwam. Wie weet had verbindingsman Kudus ervoor kunnen zorgen dat er meer aanvallende dreiging van de ploeg uitging.

Kudus groeide tijdens de uitgebreide voorbereiding en eerste wedstrijden in de eredivisie uit tot smaakmaker. Dat was in de tijd dat er tenminste nog wat publiek welkom was. De middenvelder leek alles – dribbels, trucjes, goals – in zich te hebben om uit te groeien tot een publiekslieveling, maar tot op heden moeten we hem vooral virtueel in de armen sluiten.

Laten we hopen dat Kudus na zijn rentree ook maar een beetje aan de torenhoge verwachtingen kan voldoen, want herstellen van schade aan je meniscus is niet niks. Er was natuurlijk niet zomaar een operatie nodig, terwijl Kudus zelf tijdens zijn herstel alleen maar belangrijker leek te worden. Zodra Ajax een keertje teleurstelde, nam de roep toe.

Overigens merkte Ten Hag op dat hij woensdag sowieso alweer meer spelers tot zijn beschikking hoopt te hebben. De voorlopige tussenstand leert echter dat nu ook Quincy Promes is weggevallen. De bezetting van de bank was tijdens Ajax - PEC flinterdun en we zijn best een tikkeltje opgelucht dat het allemaal goed is afgelopen. Ondertussen is en blijft het programma vol.

De Ajacieden treden woensdag in het KNVB-bekertoernooi aan tegen FC Utrecht, gaan zondag op bezoek bij ADO Den Haag en sluiten 2020 af met een midweekse uitwedstrijd tegen Willem II. Na dit laatste sprintje richting eind december is er een zeer korte winterstop en staan in januari 2021 de nodige toppers op het programma voor een hopelijk topfitte selectie!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >