Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Politie arresteert Promes vanwege mogelijke betrokkenheid bij steekpartij

Pfoe... Quincy Promes is zondag opgepakt door de politie. Dat is al erg genoeg, maar de verdenking is ook nog eens stevig. Promes wordt verdacht van betrokkenheid bij een ernstige steekpartij. Het verhaal gaat dat Promes tijdens een feestje ruzie kreeg met een familielid.

13 december 2020 - 11:42
Promesopgepaktcar
Het lijkt ineens nog maar de vraag of we Promes terugzien in Ajaxshirt. © Pro Shots

Promes liet zich zaterdag tijdens de eerste helft van Ajax - PEC Zwolle (4-0) weer een beetje van zijn goede kant zien, maar het is nu maar de vraag wanneer we hem terugzien op het voetbalveld. De aanvaller maakte een doelpunt en toonde weer eens een beetje strijdlust.

Een nachtje later is alles anders. Promes is in verzekering gesteld en zit in de cel. In verzekering gesteld betekent dat hij in ieder geval de komende drie dagen wordt vastgehouden. Deze periode kan vervolgens worden verlengd, als blijkt dat hiervoor voldoende aanleiding is.

De misdaadverslaggevers van De Telegraaf hebben meer details. De politie houdt het erbij dat een 28-jarige Amsterdammer is aangehouden voor een steekincident en deelt verder geen details. Dat is normaal in zaken zoals deze, al lekt zeker de identiteit van meer bekende personen altijd uit. Promes is inderdaad 28 jaar oud en komt uit Amsterdam.

Het verhaal is ongeveer als volgt: Promes gaf eind juli een familiefeest in een loods van zijn eigen bedrijf, dat is gevestigd in Abcoude. Tijdens het feest ontstond een ruzie met een familielid. Die ruzie werd steeds heviger, waarom is onbekend. Vervolgens zou er een mes zijn getrokken en omstanders hebben erger kunnen voorkomen. Het gaat nu 'slechts' om ernstig knieletsel.

Dit is desondanks genoeg om Promes te verdenken van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolgd. Er staat maximaal vier jaar gevangenisstraf op dit delict. Op basis van het verhaal in De Telegraaf zijn er volop ooggetuigen geweest, maar is er pas een maandje geleden door het slachtoffer aangifte gedaan. Die aangifte was voor de politie reden om een onderzoek te starten, waarna Promes vanmorgen is opgepakt.

Voorlopig is 'slechts' sprake van een verdenking en je bent pas schuldig na een veroordeling, maar dit ziet er natuurlijk niet goed uit voor Promes.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >