Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Immer energieke Huntelaar sowieso welkom in trainersstaf Ten Hag

De 4-0-zege op PEC Zwolle was er eentje uit de categorie ‘zeer welkom’, maar het ging zaterdagavond vooral over het besluit van Klaas Jan Huntelaar om eind dit seizoen te stoppen als goalgetter van beroep. Erik ten Hag is vol lof over zijn routinier, die de Ajaxjonkies dagelijks nog verbaast op de training.

13 december 2020 - 06:03
Hag Huntelaar 1200
Ten Hag ziet voor Huntelaar zeker een rol weggelegd als trainer. © Ajax Images

Huntelaar mocht tegen PEC weer eens negentig minuten gras onder de noppen voelen en kopte zijn honderdvijftigste eredivisietreffer al na zes minuten tegen de touwen. De honger naar doelpunten is nooit gestild, maar toch nadert het moment van stoppen. Dat maakte de 37-jarige aanvaller na het laatste fluitsignaal bekend.

Ten Hag prijst de ongekende drive van de spits, die op trainingen geen enkel stapje terugdoet. Als het aan de trainer ligt, dan zien we Huntelaar ook na dit seizoen terug bij Ajax. Dat bleek na de vraag of er in de trainersstaf van Ten Hag altijd plaats is voor Huntelaar om mee te kijken.

“Oh ja, ja! Hij is topschutter, maar ook als mens fantastisch. Het trainersvak trekt hem aan, dat weet ik. Hij kan zeker bijdragen als het gaat om het aanvalsspel, maar ook als het gaat om mentaliteit. Jonge spelers kijken soms met open mond naar hem. Hij geeft zo veel energie en hij doet er zo veel voor. Elke training weer,” klonk het dan ook vol lof uit de mond van de coach.

Huntelaar kreeg zelf uiteraard ook de vraag voorgelegd of er een trainer in hem schuilgaat. “Ik zou het niet weten, maar ga wel mijn papieren halen. Ik weet niet of ik er gelijk iets mee ga doen. Ik heb nog niet echt een plan. Ja, ik heb het er al vaker over gehad met Marc Overmars, want het had vorig jaar ook al gekund, bij wijze van spreken.”

Huntelaar besloot er echter nog een seizoen aan vast te plakken, omdat een abrupt door corona afgebroken seizoen geen passend einde was van zo’n mooie carrière. Eentje waarvan nu dan toch het einde nadert. Waar deuren worden gesloten, gaan echter andere deuren weer open. Zeker als je Huntelaar heet.

Huntelaar: “Ik praat er met Marc over om mee te lopen en om verschillende dingen binnen de club te bekijken. Dat vindt wel een weg, zeg maar. Vanuit de club staat de deur open om hier werkzaam te blijven, maar ik weet het echt nog helemaal niet. Misschien ga ik wel helemaal niks doen, dat kan ook. Sowieso eerst het seizoen afmaken en daarna genieten met het gezin.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >