Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar: ‘Als het aan mijn zoontjes ligt, dan stop ik nooit met voetballen’

Ajax won zaterdagavond eenvoudig met 4-0 van PEC Zwolle, maar na het laatste fluitsignaal ging het vooral over Klaas Jan Huntelaar. De 37-jarige goalgetter zet na dit seizoen een punt achter een prachtige carrière. Waarschijnlijk…

13 december 2020 - 05:04
Huntelaar 1200 (1)
Slaat Huntelaar het boek nu wel of niet definitief dicht? © Pro Shots

Waarschijnlijk…? Huh? Ja, nou, tijdens de persconferentie waar Huntelaar tekst en uitleg gaf, sloot hij de deur toch niet helemaal. “Dat ik stop, is wel zo goed als definitief. Maar je ziet het aan Arjen Robben... Hij voetbalt ook nog heel graag en koos er uiteindelijk tóch voor om nog een seizoen te voetballen. Maar in eerste instantie denk ik eraan om te stoppen.”

Daar lijkt Huntelaar toch ruimte in te bouwen voor een mogelijk vervolg. Of moeten we dat zo niet zien? “Voetbal is natuurlijk het leukste dat er is. Het is uiteindelijk toch wel iets waarover je denkt: zal ik tóch nog...? Je kunt maar één keer stoppen. Maar ik denk er wel over na. Of dat afhankelijk is van meer speeltijd? Nee, hoor, wat ik zei, ik denk dat ik ga stoppen. Punt.”

Huntelaar is een liefhebber. Altijd al geweest. Tussen de jonge honden geniet hij nog altijd van zijn huidige functie binnen de ploeg. “Ik vind het nog steeds heel leuk om op trainingsveld te staan. Ik wist van tevoren wat mijn rol was bij Ajax dit seizoen. Tegen PEC speelde ik door meerdere blessures weer eens negentig minuten.”

De routinier maakte de openingstreffer en loopt al een poosje rond met twijfels over wat te doen. Als het aan zijn zoontjes ligt, stopt het avontuur nooit. Huntelaar: “Zij willen niet dat ik stop. ‘Nee pap, je moet doorgaan, verder voetballen.’ Die zijn natuurlijk ook helemaal gek van voetbal en kijken altijd. Als het aan hun ligt, dan stop ik nooit.”

Volgens Erik ten Hag verbaast Huntelaar jonge Ajacieden op de training nog elke dag met de drive waarmee hij tekeergaat. Fysiek voelt de spits zich nog altijd vrij goed, al slaat de vergankelijkheid uiteindelijk bij iedereen toe.

“Ik voel me wel aardig, ja er zit wel eens een spiertje dwars in mijn rug of iets. Ik ben uiteraard niet meer de jongste. Maar ik voel mij gek genoeg geen 37. Fysiek heb ik weinig klachten, al merk ik natuurlijk wel dat ik geen 18 meer ben. Ik begin het af en toe wel te voelen op de trainingen. Het is op een gegeven moment mooi geweest.”

En als dat moment komt, dan gaat een mooi jongensboek dicht. Huntelaar stelde ooit in ons magazine Ajax Life dat zijn jeugd voorbij is, zodra hij stopt met voetballen. Geconfronteerd met die woorden, schoot 'The Hunter' vol.

“Ja, dat is ook zo. Ik rolde er van jongs af aan in. Ik was vijf jaar dat ik ging voetballen en kwam op mijn tiende bij De Graafschap. Dan ga je daar de jeugd door, zeg maar. Het is je hele jeugd die je… gespeeld… hebt...”

En daar stokte het antwoord, want de emoties borrelden op en dus werden woorden ingeslikt. Maar Huntelaar bleef uiteindelijk koel als altijd, om zijn carrière vervolgens in twee korte zinnen samen te vatten. “Voor mij was het gewoon één groot plezier om op het veld te staan. Eén groot hoogtepunt.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >