Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Botman over duel met Ajax: ‘Laat ze ons maar onderschatten’

We voelden vooraf al wel zo’n beetje aan dat Ajax bij de Europa League-loting gekoppeld zou worden aan LOSC Lille. Precies, de Franse club waar Sven Botman onder contract staat. De door Ajax opgeleide Botman vindt het allemaal reuzeleuk en wil zijn oude cluppie graag het toernooi ‘uitknikkeren’.

14 december 2020 - 17:26
Botman 1200
Botman wil Ajax heel graag laten zien wat hij in zijn mars heeft. © Pro Shots

Dat deelt hij enthousiast met De Telegraaf. De verdediger laat optekenen erg blij te zijn met de uitkomst van de loting. “Dat we nu tegen elkaar loten, is bizar. Bizar leuk. Dit worden twee prachtige potten. Hopelijk kunnen de fans van Ajax en Lille erbij zijn. Al lijkt die kans me op dit moment groter in Frankrijk, dan in Nederland.”

Botman barst in elk geval van het vertrouwen. De twintigjarige doet het hartstikke leuk in Frankrijk en heeft het flink naar zijn zin in het Stade Pierre-Mauroy. Botman speelde zich bij sc Heerenveen in de Franse kijker en werd voor acht miljoen euro van de hand gedaan en voorlopig blijkt dat een prima keuze.

Voor het eerste van Ajax speelde Botman geen minuut en des te meer zin heeft hij om zijn oud-werkgever over twee duels te laten zien wat hij kan. Alle emoties gaan in elk geval aan de kant en hij spreekt klare taal: “We gaan Ajax uit de Europa League knikkeren.”

Dat klinkt alsof er sprake is van wrok of iets, maar daarvan is geen sprake stelt Botman. “Zo zie ik het niet. Ik ben blij met de stap die ik heb gemaakt en koester geen wraakgevoelens. Helemaal niet zelfs, omdat ik Marc Overmars juist dankbaar ben. Hij wilde me eigenlijk helemaal niet kwijt. Maar ik wil de mannen nu wél laten zien hoe ik me heb ontwikkeld.”

Botman denkt dat Ajax wordt gezien als de absoute favoriet. Dat er zelfs sprake kan zijn van onderschatting. De vraag is of dat zo is. Wij kunnen ons niet voorstellen dat het huidige Ajax in de situatie verkeert dat het überhaupt ploegen mag onderschatten en al zeker niet de Franse koploper LOSC Lille, dat het dus hartstikke goed doet in de Ligue 1.

“Door hun Champions League-avonturen zullen veel mensen zeggen dat Ajax de favoriet is. Maar wij doen het met Lille op dit moment gewoon heel erg goed en zijn tegen grote clubs op ons best. Onze kans is minimaal vijftig procent. Laat ze ons maar onderschatten.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >