Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax komt Lille OSC in de Europa League opnieuw tegen

Ajax heeft het niet getroffen bij de loting voor de Europa League. De Ajacieden worden bij de laatste 32 gekoppeld aan Lille OSC. De Franse ploeg is bezig aan een sterk seizoen en momenteel koploper in de Franse Ligue 1.

14 december 2020 - 13:32
Ajaxinelcar
Ajax moet opnieuw flink aan de bak in de Europa League... © Pro Shots

De ploeg van Erik ten Hag begint donderdag 18 februari met een uitwedstrijd. Dit 'voordeeltje' is het gevolg van de geplaatste status die Ajax bij de loting genoot. Een week later al, op de 25ste, volgt de return in de Johan Cruijff Arena.

Lille behoort dit jaar samen met Olympique Lyon tot de ware uitdagers van Paris Saint-Germain, dat al behoorlijk wat steekjes heeft laten vallen. Vandaar dat het spannend is in Frankrijk, al zijn er spoedig de nodige toppers op komst.

Ajax en Lille stonden vorig seizoen natuurlijk nog in de Champions League tegenover elkaar en hoewel de uitslagen van 3-0 en 0-2 uiteraard nog steeds doorklinken, wijzen we er graag op dat er veel hulp van Andre Onana nodig was om daadwerkelijk de nul te houden.

Het gaat in aanloop naar dit nieuwe tweeluik ongetwijfeld ook over de transfer van Sven Botman. De verdediger speelde zich bij sc Heerenveen in de kijker bij de Fransen, die Botman uiteindelijk voor 8 miljoen euro overnamen van Ajax zonder dat hij ook maar één enkele wedstrijd in de hoofdmacht speelde.

Vooralsnog is sprake van een voltreffer en doet Botman het hartstikke leuk en is iedereen onwijs tevreden. Overigens geldt zowel voor Lille als Ajax dat het door de jaren heen diverse sleutelspelers is kwijtgeraakt. De vraag is straks dus ook wie het beste heeft geopereerd op de transfermarkt.

Bij Lille lijkt de vorm de laatste maanden wat beter. Los van het koploperschap in Ligue 1 wordt ook op Europees vlak hartstikke leuk gepresteerd. De Fransen eindigden met elf punten achter het herboren AC Milan als tweede in groep H, maar bleven Sparta Praag en Celtic voor.

Kortom, het wordt voor Ajax echt niet zo gemakkelijk om voor het eerst sinds 2015 weer eens een rondje Europa League te overleven na eliminatie in het kampioenenbal dat de Champions League heet.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >