Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen strandt in CL na nederlaag tegen Bayern München

Het was al een lastige opgave om door te stoten naar de achtste finales, maar na dertig seconden viel de Champions League-droom van Ajax Vrouwen definitief in duigen. De ploeg van Danny Schenkel moest tegen Bayern München een 3-1 achterstand goed zien te maken, maar ging net als in de heenwedstrijd kopje onder (3-0).

16 december 2020 - 19:48
Ajaxvrouwenbayern800
Het Europese avontuur zit er na twee potjes alweer op. © Pro Shots

Waar Ajax Vrouwen in het thuisduel met Bayern de deur achterin goed gesloten hield, lag de bal tijdens de return binnen no-time in het netje. Lineth Beerensteyn – tevens speelster van de Oranje Leeuwinnen – had slechts dertig seconden nodig om tot scoren te komen. De opdracht voor Ajax Vrouwen bleef hetzelfde: drie keer scoren, maar de koploper van de eredivisie kwam de vroege tegentreffer nooit echt te boven.

Ajax Vrouwen probeerde wel wat tegengas te geven, maar Bayern was simpelweg een maatje te groot. De thuisploeg domineerde gedurende de eerste helft en had de voorsprong nog voor de thee verder kunnen uitbreiden, maar Ajaxkeepster Lize Kop vormde zoals zo vaak een belangrijke sta-in-de-weg.

Ajax Vrouwen creëerde in de eerste helft weliswaar niet veel, maar gaf ook vrijwel niks weg. Daar mogen de Amsterdames best een beetje trots op zijn, zeker gezien de status en kwaliteit van Bayern.

Toch liepen de Duitsers in de tweede helft verder uit. Precies hetzelfde scenario als in het eerste bedrijf ontvouwde zich, want weer lag de bal razendsnel na de aftrap in het netje. Ditmaal was Lea Schüller trefzeker namens de 'Mädels' van Bayern. Sydney Lohmann zette vanaf elf meter uiteindelijk de eindstand op het scorebord: 3-0.

Ajax Vrouwen kan zich na de Europese uitschakeling weer volledig focussen op de competitie, waar het nog altijd aan kop gaat. Zondag 20 december komt hekkensluiter VV Alkmaar op bezoek op De Toekomst, waarna de Vrouwen Eredivisie in winterslaap gaat tot medio februari.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >