Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax en Vitesse niet gediend van fangeluid in stadion Willem II

Misschien heb je er wel over gelezen: Willem II wordt sinds kort tijdens thuisduels 'gewoon' aangemoedigd door supporters. Het fangeluid schalt vanuit de speakers door een leeg Koning Willem II-stadion, maar wat blijkt? Ajax en Vitesse zijn hier niet van gediend.

15 december 2020 - 10:37
Willemiigeluidcar
Een leeg stadion is en blijft het ergste wat er bestaat. © Pro Shots

Het is een even ludiek als mooi initiatief om in deze rare coronatijden club en supporter dichter bij elkaar te brengen. De ene club toont aanmoedigingen van supporters op de boarding langs het veld of via het grote stadionscherm, de ander kiest voor fangeluid dat door de speakers schalt.

We kennen natuurlijk het nepgeluid dat bij de beelden op televisie wordt toegevoegd en goed wordt gewaardeerd, maar Willem II ging een stapje verder. De Tricolores lieten tijdens thuiswedstrijden het fangeluid ook horen in het stadion, zodat het allemaal een klein beetje minder leeg voelde.

Leuk idee, zo oordeelden Fox Sports en de KNVB. De voetbalbond stelde wel als voorwaarde dat ook de tegenstander van Willem II akkoord moet gaan. VVV-Venlo ging akkoord, evenals Sparta. Beide clubs kregen zelfs de kans wat eigen geluid aan te leveren. Aanvoerder Jordens Peters verklaarde na de eerste ervaring dat alles beter is dan de stilte van een leeg stadion.

Hoe dan ook, Ajax en Vitesse voelen dus niets voor het plannetje van Willem II voor 'Brabantse gezelligheid' in een desolaat stadion. Ajax en Vitesse maakten zelfs bezwaar, zo lezen we in het Brabants Dagblad. Een enkele Vitesse-aanhanger merkt al fijntjes op dat zijn club geen geluid heeft om te laten afspelen en dus tegen is. Hoe dan ook gaat het verhaal tijdens deze twee duels niet door.

Het bezoek van Ajax aan Willem II staat gepland voor woensdag 23 december (aftrap 18.45 uur). Willem II-uit is voor de Ajacieden de laatste wedstrijd voor de winterstop. Vitesse trekt deze week al richting Tilburg voor een potje in het kader van het KNVB-bekertoernooi.

Banner Eindejaarsactie AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >