Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Advocaat spreekt klare taal: 'Ajax is wel een topclub, Feyenoord niet'

Het was ons het weekje weer wel. Helaas moest zowel Ajax als Feyenoord een bittere pil slikken in de jacht op Europees succes, maar er waren, zijn en blijven toch duidelijke verschillen tussen beide clubs. Dat verzinnen wij niet hè. Nee joh, ben je gek. De beweringen komen van Dick Advocaat!

11 december 2020 - 09:51
Advocaattopclubcar
Advocaat heeft eventjes netjes uitgelegd hoe het zit. © Pro Shots

Soms kan een filmpje van vijftien tellen lang genoeg zijn om een situatie helder uit te leggen. En dan is Advocaat nog niet eens de volle vijftien seconden aan het woord, omdat verslaggever en bovenal Feyenoord-supporter Sacha Visser ook nog een vraag stelt.

Punt van aandacht is de status van Feyenoord als topclub. Alhoewel, volgens de trainer van de Rotterdammer is van die status helemaal geen sprake. “Topclub is als je spelers kunt kopen die je graag wilt hebben. Dat is een topclub. Zoals Ajax,” aldus Advocaat voor de camera van RTL 7.

Het is fijn dat dit alles door een camera is geregistreerd, want je kunt de zaken maar beter duidelijk hebben, nietwaar? Zoals bij vrijwel alle clubs waar Advocaat op het trainingsveld staat, is de roep om aankopen nooit ver weg. Ook bij Feyenoord vraagt hij al een tijdje om versterking.

Dat die versterking nodig is, bleek op bezoek bij Wolfsberger AC. Feyenoord ging met 1-0 onderuit in een wedstrijd die het had moeten winnen om door te stoten in de Europa League. Klinkt bekend. En terwijl wij nog treuren om het optreden van Ajax in de Champions League, kon het weer eens een streepje erger en was Feyenoord pas echt niet om aan te gluren.

Een doelpoging van Nicolai Jörgensen leverde slechts een ingooi op, dus er zullen binnenkort wel weer de nodige fakkels worden ontstoken op de Erasmusbrug om de spits een hart onder de riem te steken. Advocaat had graag een andere aanvaller zien komen.

Weet je wie Advocaat er ook graag bij had gehad? Mohammed Kudus! De creatieveling die Ajax al vroeg in de CL-groepsfase geblesseerd kwijtraakte en sindsdien flink mist, stond ook op het lijstje van Feyenoord. Maar ja, er konden niet genoeg stuivers bij elkaar worden geschraapt in De Kuip.

En dus was het voor Ajax een koud kunstje om Kudus binnen te lijven. Tsja, dat is het verschil tussen wel of geen topclub.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >