Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax in de Europa League

We moeten door, snuiters. We moeten door... En of we door moeten! Het Europese avontuur van Ajax zit er nog niet op, hopelijk zelfs nog lang niet, want er volgt een staartje in de Europa League. En we weten hoe leuk de Europa League kan zijn. Dit zijn de mogelijke tegenstanders bij de laatste 32.

10 december 2020 - 22:47
Tegenstanderslaatste32car
Het valt sowieso te hopen dat Ajax zich niet zo laat opnaaien... © Pro Shots

De Ajacieden genieten bij de loting maandag een beschermde status. Deze status heeft Ajax min of meer te danken aan dubbele winst op FC Midtjylland, want dankzij die zeges behoort de club tot de 'beste nummers' drie uit de Champions League. Ajax ontloopt hierdoor Club Brugge, Manchester United en Shakhtar Donetsk.

Zoals bekend vallen de nummers drie uit de CL-groepsfase in het vangnet van de Europa League, net als de nummers één en twee van de groepen A tot en met L. De schifting werkt als volgt: Ajax kan als beste nummer drie loten tegen de vier slechtste nummers drie plus de nummers twee uit de EL.

Als handicap wordt hier een toegevoegd dat ploegen uit dezelfde nationale competitie niet tegen elkaar kunnen loten, maar daar heeft Nederland helaas geen last van. AZ en Feyenoord gaven niet thuis, waardoor alle zestien mogelijke opties ook potentiële tegenstanders van Ajax zijn.

De heenwedstrijd in de ronde van 32 wordt donderdag 18 februari gespeeld en de return volgt een week later. Op de 25ste dus. Als geplaatste club speelt Ajax eerst een uitwedstrijd, net als vorig seizoen tegen Getafe het geval was. Hopelijk laat Ajax zich niet weer zo opnaaien als het weer wordt getreiterd, maar zo'n nare club als Getafe tref je niet snel meer.

Zoals gezegd wordt er maandag geloot. De loting wordt rechtstreeks uitgezonden door Fox Sports en is natuurlijk ook te volgen via de kanalen van de Uefa.

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax:
FK Krasnodar
Red Bull Salzburg
Dinamo Kiev
Olympiakos Piraeus
Young Boys
Molde FK
Slavia Praag
Benfica
Granada
Real Sociedad
SC Braga
Lille OSC
Maccabi Tel Aviv
Antwerp FC
Wolfsberger AC
Rode Ster Belgrado

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >