Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trainer Priske: 'Tegen Ajax staat er een heel ander Midtjylland'

FC Midtjylland en Ajax raken dinsdagavond verwikkeld in een tamelijk cruciale strijd. De Denen staan na twee duels op nul punten en de ploeg van Erik ten Hag sprokkelde slechts één punt.

03 november 2020 - 10:47
Priske 1200
Midtjylland-trainer Priske ziet kansen ondanks de kracht van Ajax. © Pro Shots

Dus ja, het spant er aardig om in groep D, want beide clubs moeten simpelweg winnen. Niet alleen om verder te geraken in de Champions League, maar verlies vergroot de kans op de vierde plek en uitschakeling in Europa, waar de derde plek je nog een doorstart geeft in de Europa League.

De 43-jarige trainer van Midtylland – Brian Priske – liet daags voor de confrontatie weten wel zin te hebben in de krachtmeting. Bang is hij dan ook zeker niet voor het Amsterdamse bezoek. “Het wordt een lastige wedstrijd tegen de derde sterke tegenstander, maar we komen uit twee wedstrijden waarin we veel ervaring opdeden. Die kunnen we tegen Ajax gebruiken. Je krijgt altijd kansen.”

Priske hoopt dus dat zijn manschappen zich snel aanpassen aan de Europese voetbalwetten op het allerhoogste platform. Het vertrouwen is dan ook aanwezig, want ook de Deense oefenmeester zag hoe eenvoudig Atalanta (2-2) en Fortuna Sittard (5-2) het net wisten te vinden tegen Ajax.

Daar komt al het coronagedoe bij Ajax nog eens bovenop. Het zal het geloof in een stunt doen toenemen bij de kampioen van Denemarken, al had Priske – zoals dat te doen gebruikelijk is bij perspraatjes – mooie woorden over voor zijn tegenstander.

“Ajax heeft zowel in Nederland als in Europa een geweldige geschiedenis met fantastisch voetbal. Ze maken al jaren indruk. Ze hebben over de hele linie sterke en snelle spelers en spelen vanuit een bepaalde filosofie.”

Over het hardnekkig toepassen van filosofieën gesproken, Midtjylland is daar zelf ook aardig bedreven in. Lees maar!

Waar Ajax zonder groots te spelen met 5-2 van Fortuna won, daar ging Priske met zijn ploeg hard onderuit bij Nordsjælland (4-1). De trainer rekent zich die miskleun aan. “Die nederlaag komt op mijn conto, tegen Ajax staat er een heel ander Midtylland.”

Priske had spelers in de competitie gespaard. Basisspelers Erik Sviatchenko, Paulinho, Sory Kaba, Frank Onyeka en Awer Mabil kregen rust. Dat was tegen Nordsjælland dus te veel van het goede en kreeg Midtylland direct hard de deksel op de neus.

Maar Priske zal ongetwijfeld gelijk hebben: in de MCH Arena tegen Ajax zal veel anders zijn. We zijn benieuwd!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >