Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax laat fraai derde shirt officieel debuteren in Denemarken!

Was er ooit een Ajaxshirt zó populair? De hype was hevig, rondom het derde shirt van Ajax, het donkerkleurige tricot waarin de Ajacieden Europa moeten doorkruisen. Het shirt maakt dinsdagavond op bezoek bij FC Midtjylland zijn officiële debuut.

03 november 2020 - 07:56
Tadic Uitshirt 1200
Grote rijen voor de fanshop voor dit shirt. Het debuut is aanstaande! © Ajax Images

We zagen Ajax in de voorbereiding al in het zwart/goud spelen en dat beviel ons wel. Op bezoek bij Atalanta speelde de ploeg van Erik ten Hag gewoon in het wit/rood/wit, maar in de MCH Arena stappen de Ajacieden dan eindelijk in het derde shirt het veld op.

Dat kan overigens alleen maar omdat FC Midtjylland er eveneens voor koos een speciaal Champions League-shirt te ontwerpen. De Denen spelen normaal thuis in zwarte kleuren, maar voor het miljoenenbal is een wit thuisshirt gefabriceerd. Dat maakt dus dat de Ajacieden het derde shirt over de schouders kunnen trekken.

FC Midtjylland speelt voor het eerst in de historie Champions League en dat wordt uitgebuit. De club liet niet alleen een speciaal thuisshirt door Nike ontwerpen, maar eveneens een Europees uitshirt in overwegend rood.

Het Champions League-thuisshirt is overwegend wit. Over het midden van het tenue zien we twee brede zwarte golven met in het midden een rode band. Dit zijn de clubkleuren van de kampioen van Denemarken. 

Hoe dan ook, Ajax kan door de creativiteit van Midtjylland aantreden in het shirt waar zo veel Ajaxsupporters voor in de buidel hebben getast, want beperkte oplage en alles. 

Het credo bij Ajax is 'For the Future', maar met het derde shirt is er toch ook zeker sprake van 'For the History', want de outfit is vooral een dikke verwijzing naar de eerste Europa Cup 1-winst. Dat is dit seizoen vijf decennia geleden.

Het speciale tricot doet qua template denken aan het traditionele thuisshirt, maar dan wel in andere kleuren. Het rood is zwart en het wit is antraciet van kleur. De bedrukking en de Adidasstrepen zijn goudkleurig. Het broekje en de sokken zijn eveneens zwart met gouden accenten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >