Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uitshirt Ajax eindigt op podium in verkiezing mooiste CL-shirts

De Champions League wordt als hoogste podium omgeven door allerlei verkiezingen. Het gaat vaak om de beste voetballer per linie en dat vinden we niet eens zo boeiend, maar we stuiten nu op iets leuks. Het blijkt dat het uitshirt van Ajax behoort tot de mooiste shirts van het kampioenenbal.

27 oktober 2020 - 10:44
Uitshirtderdecar
Staat je goed, hoor, Daley! En dat verzinnen wij niet! © Pro Shots

De shirts van Ajax vallen dit seizoen stuk voor stuk in de smaak. Als je moet kiezen welke van de drie je het liefst zou willen hebben, moet je goed je hersenen laten kraken alvorens een keuze te maken. Dit zijn serieus lastige kwesties hoor!

En nu is het blauwe uitshirt ook nog eens op de derde plaats geëindigd. Die derde plaats is gescoord na het langs de meetlat leggen van alle shirtjes van de 32 clubs die uitkomen in het kampioenenbal. Alle outfits tellen mee en dat zijn er tegenwoordig heel wat, omdat bijna alle clubs over drie tenues beschikken.

Ajax gooit hoge ogen. Het Adidas-uitshirt eindigt zelfs op het podium van Footy Headlines. Dit platform weet altijd alles over voetbalshirts, van leks van nieuw spul tot historie en noem het allemaal maar op. Als er een nieuwtje is over voetbalshirts staat het op Footy Headlines. Bizar genoeg klopt het ook altijd wat er wordt gemeld.

Kortom, als Footy Headlines een podium van mooiste CL-tenues samenstelt, dan knikken wij. Het paarse derde shirt van Paris Saint-Germain wint de spreekwoordelijke hoofdprijs en het derde tenue van Internazionale eindigt op plek twee, maar de bloemen voor de derde plaats komen Ajax toe.

Dit betreft dus het reguliere uitshirt... en niet het speciale jubilieumshirt dat ook is uitgebracht. Dit goud/zwarte derde shirt ontketende een ongekende strijd om er binnen de beperkte oplage eentje te bemachtigen. Het shirt bleek zelfs zo populair dat er een tweede druk werd aangekondigd, die ook binnen de kortste keren uitverkocht raakte.

De Ajacieden hebben dit jubileumshirt nog niet gedragen en we kunnen ons eerlijk gezegd helaas niet voorstellen dat het wel wordt aangetrokken tegen Atalanta Bergamo. Waarom niet? Nou, het shirt van Atalanta is zwart/blauw en eindigde trouwens als zesde in diezelfde verkiezing.

Los van die klassering is het voor de Ajacieden niet te doen om als uitploeg – de gouden invloed ten spijt – ook in zo'n donker shirt te spelen. De Uefa-regeltjes zijn zelfs nog een stukkie strikter en dus vragen we ons af of Ajax niet gewoon het thuisshirt draagt, zoals ook altijd gebeurde wanneer er een ontmoeting met Internazionale (ook zwart/blauw) op het programma stond.

Als we trouwens even snel een blik werpen op de tien meest verschrikkelijke shirts van 2020/2021 in de Champions League... komen we het derde shirt tegen dat Liverpool vorige week droeg in de Johan Cruijff Arena.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >