Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag ziet eindelijk rendement uit spelhervattingen

Het is een puntje waar veel supporters zich aan storen: de spelhervattingen bij Ajax. Nog niet zozeer de directe vrije trappen, maar zaken als corners leveren deze dagen echt veel te weinig op. Tegen Heracles (5-0) zag Erik ten Hag eindelijk wat zaken die hem vrolijk stemden.

22 november 2020 - 17:26
Ten Hag 1200 Ajaher
Ten Hag stelt dat er hard gewerkt wordt aan betere spelhervattingen. © Pro Shots

De coach zag zijn ploeg sowieso een gemakkelijke zege boeken op Heracles. “Het werd een heel eenvoudige overwinning. We moesten even zien hoe Heracles stond. Dat was anticiperen, maar die eerste goal kregen we natuurlijk in de schoot geworpen. Traoré maakte ‘m wel meedogenloos af. Dat was fijn.”

“Heracles dacht een manier gevonden te hebben om ons hoog onder druk te zetten,” ging Ten Hag verder. “Daarmee wilden ze ons in de problemen brengen door onze opbouw in de as onder druk te krijgen. Daar speelden we slim onderuit.”

Ten Hag keek tevreden toe hoe Zakaria Labyad de score vlak voor rust naar 3-0 tilde. Deze treffer kwam voort vanuit een corner en dat gebeurt gewoon niet zo veel. Als supporter denk je zelfs wel eens: ‘Oh, sla die hoekschop maar over, want het levert toch niks op.’ Het is een wat cynische gedachtegang, maar ook Ten Hag baalt dat er te weinig uit zulke situaties wordt gehaald.

“Wij creëren heel veel spelhervattingen, maar het rendement was tot nog toe veel te laag. Daar trainen we veel op. En nu tegen Heracles zag je effect. Dat geeft voldoening. Het heeft ook met de intentie van spelers te maken, hoe zij bij een spelhervatting gaan staan. Ze moeten goed beseffen dat het een kans is om een goal te maken.”

Toch kwam de treffer van Labyad niet voort uit een ingestudeerd geheel, vertelde de middenvelder. “Nee, dit was niet ingestudeerd. Normaal sta ik bij de bal, samen met Dusan. Nu gebaarde hij dat ik moest blijven staan bij de vijfmeterlijn. Hij gaf de bal snel voor en ik kon simpel binnen tikken. Het ontstond spontaan en was vooraf niet besproken.”

Natuurlijk werd Ten Hag ook gevraagd naar de blessures van Davy Klaassen en Noussair Mazraoui, maar daarover kon hij kort na de wedstrijd weinig kwijt. “Klaassen kreeg een knietje op de achterkant van zijn dijbeen, een ijsbeentje. Het is afwachten welke gevolgen dat heeft. Dat geldt ook voor ‘Nous’. Hij kreeg een schop op zijn enkel.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >