Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag ziet Ajax tegen FC Utrecht een 'uitstekende' wedstrijd spelen

De laatste vier edities van FC Utrecht-uit leverde Ajax maar liefst tien punten op. Dat zou je niet direct zeggen, maar het is toch echt zo. De editie van 2020 eindigde met 0-3 zelfs in duidelijke cijfers. Erik ten Hag durft zelfs te beweren dat hij Ajax een 'uitstekende' wedstrijd zag spelen.

08 november 2020 - 15:52
Hagutrechtuitstekendcar
Handjes in de zakken. Relaxed. Ten Hag kan achterover leunen. © Pro Shots

Het moet gezegd dat Ajax in Nieuw Galgenwaard vrijwel volledige controle had, maar uitstekend? Dat gaat misschien een beetje te ver. Wij durven – ook achteraf – niet te spreken over appeltje, eitje, maar feit is wel dat de koploper van de eredivisie het volledig verdiende om te winnen.

“De statistieken wijzen uit dat dit een traditioneel lastige wedstrijd is voor Ajax. Wij waren echter uitstekend aan de bal, versnelden op het juiste moment en scoorden ook. Ik heb een uitstekend Ajax gezien,” meldt Ten Hag tegenover Fox Sports.

“Er was sprake van volledige dominantie, maar vergeet niet: Utrecht is een prima ploeg en heus wel gretig en scherp. Twee momentjes heb ik gezien... Die kun je nooit uitsluiten, zeker niet met zo'n gevaarlijke voorhoede en het voetballende vermogen om de bal erachter te leggen. Over het algemeen stonden we uitstekend in de omschakeling.”

De ene wedstrijd is duidelijk de andere wedstrijd niet, want juist in de omschakeling ging het de laatste weken nog wel eens mis met Ajax. Zo kon het gebeuren dat in de Champions League, zowel tegen Atalanta Bergamo (2-2) als FC Midtjylland (1-2), een marge van twee treffers verre van geruststellend was.

De trainer: “Het heeft ook te maken met de tegenstanders. Midtjylland zette ondanks de 0-2 fanatiek en hoog druk. Heel opportuun. Daar speelden we niet goed op in. Utrecht moest natuurlijk ook zoiets doen. We hebben er echt op gehamerd om er onderuit te spelen.”

Ten Hag kon nog weinig kwijt over het wegvallen van Antony. De Braziliaan keerde na rust niet meer terug op het veld vanwege een hamstringblessure. Het leek niet overdreven erg en gelukkig breekt er nu een interlandperiode aan, waardoor Antony sowieso wat meer tijd krijgt om te herstellen. Maar het blijft dus afwachten of deze theorie klopt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >