Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic mist 'grote speler' Ziyech echt nog wel eens

Ajax heeft 42 doelpunten gemaakt in de eerste tien wedstrijden van seizoen 20/21. Het voelt bijna onwerkelijk, maar het is toch echt zo. De Ajacieden domineren op dit moment de eredivisie. Vergis je alleen niet, hoor. Dusan Tadic mist Hakim Ziyech nog steeds.

29 november 2020 - 13:23
Tadicemmenziyechcar
Tadic had Ziyech er graag nog bij gehad. © Pro Shots

Het is onvermijdelijk dat Ajax keer op keer goede spelers kwijtraakt. Maar ook als je een speler van uitzonderlijke klasse kwijtraakt, blijft er muziek over in de ploeg. Het is extra jammer dat we de huidige ploeg niet in het stadion kunnen toejuichen, want voorlopig is het genieten.

En dat terwijl Ziyech toch echt de deur achter zich dicht heeft getrokken. Hij draagt inmiddels het blauw van Chelsea. Maar toch, veertig goals in tien eredivisiepotjes... Het verleidde ons tot het stellen van een gevaarlijke vraag aan de aanvoerder: mis je Ziyech nog wel eens?

“Ja, ja! Een speler met zulke kwaliteiten mis je altijd. Hakim was belangrijk voor ons. Als je een goede speler verliest, staan er altijd weer andere jongens op. Die andere jongens komen in de ploeg en vullen het gemis dan in,” reageert Tadic tegenover Ajax Life.

Toch lijkt het, een tikkeltje overdreven gesteld, geven we direct toe, alsof Ziyech totaal niet wordt gemist door Ajax. “Je mist Ziyech altijd. Hij was van grote waarde. We hebben nu ook goede spelers, maar Ziyech was een grote speler,” vervolgt Tadic.

Anders gezegd en misschien beter geformuleerd: het gemis van Ziyech laat zich momenteel niet voelen. Heeft het er misschien mee te maken dat Ajax meer variatie in zijn spel heeft? Voorheen eiste Ziyech een balletje of honderd op. Die ballen worden nu verdeeld tussen links, rechts en de as.

Tadic gaat uiteraard niet zeggen dat hij Ziyech niet mist. Gelijk heeft hij. “We moeten nog creatiever zijn. Het is belangrijk om het een tegenstander moeilijk te maken. Dat kunnen we bijvoorbeeld doen door telkens van kant te wisselen. Dat is moeilijk te verdedigen.”

Banner Eindejaarsactie AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >