Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kudus heeft het idee dat zijn geblesseerde knie goed herstelt

Weet je nog dat we een paar weken geleden met z'n allen in zak en as zaten? Mohammed Kudus was zojuist geblesseerd geraakt en we zaten zo hoog in onze emoties dat door seizoen 2020/2021 een dik kruis werd gezet. Gelukkig valt dit alleszins mee. En is Kudus op de weg terug.

23 november 2020 - 10:29
Gaatgoedmetkuduscar
Kudus kan tenminste weer lachen, dat is sowieso positief. © Pro Shots

De geschatte prognose was al snel dat Kudus vanwege een probleem met zijn meniscus pas na de winterstop weer kon aansluiten. Die prognose staat nog steeds overeind, maar het goede nieuws is tenminste dat de eerste fase van het herstel van de Ghanees naar wens verloopt.

Althans, dit deelt Kudus zelf in een video uitgezonden via het officiële kanaal van de club. De middenvelder moest een operatie ondergaan en staat een maand of drie buitenspel, waarvan er nu krap eentje voorbij is. In de tussentijd hebben we hem nog niet op het trainingsveld gezien.

“Mijn operatie is goed verlopen en langzaam maar zeker worden dingen nu qua pijn weer normaal. Ik kan autorijden en loop zonder krukken. Al dat soort zaken lukken weer,” aldus Kudus. “Ik ben natuurlijk nog wel aan het revalideren.”

De wedstrijden volgen elkaar in hoog tempo op en dat zijn allemaal potjes die Kudus dus uit pure nood moet missen, maar hopelijk is hij direct of kort na de winterstop weer terug. Ook dan is het programma bomvol, met allerlei toppers in de eredivisie, dus Kudus heeft iets concreets om zijn vizier op te richten.

“Ik kijk elke wedstrijd en ben in gedachten bij mijn teamgenoten. Ik probeer ze ook te steunen. Ik voel me goed binnen de ploeg, vooral dankzij mijn Afrikaanse medespelers was het gemakkelijk om mijn draai te vinden,” vervolgt Kudus, die we snel op het veld weer willen zien draaien en keren.

Helaas moeten we nog even geduld opbrengen, hoe moeilijk dat ook is. Overigens is Kudus niet de enige geblesseerde aankoop, want zo kampt Antony met hamstringklachten. De medische staf hoopt de Braziliaan klaar te stomen voor de wedstrijd woensdag tegen FC Midtjylland, maar of dit gaat lukken? Dat is nog eventjes de vraag. Er wordt zeker geen risico genomen.

Ook de derde aankoop, Davy Klaassen, viel geblesseerd uit. Het kind van de club incasseerde tijdens Heracles-thuis (5-0) een tik, waarna hij zich moest laten vervangen. De kwetsuur van Klaassen lijkt niet al te ernstig, maar met al die wedstrijden kort na elkaar moet je maar hopen dat-ie woensdag alweer aan de aftrap staat. Wij hebben goede hoop!

Dan is er nog Noussair Mazraoui, die ook al werd geschopt door Rai Vloet en naar de kant moest. Het goede nieuws is dat de rechtsback tenminste de rust haalde voordat hij werd vervangen. Helaas moest in de slotfase ook Zakaria Labyad de 'strijd' staken. Hij kon zijn been niet goed meer strekken, maar was kort na affluiten optimistisch over zijn meespelen tegen de Denen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >