Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Labyad voelt zich als een vis in het water op ‘tien’

Zakaria Labyad haalde het einde van Ajax - Heracles (5-0) niet. Maar de man die tweemaal trefzeker was en er geblesseerd af moest, kwam al snel met goed nieuws. De pijn bleek alweer zo goed als verdwenen en hij is dan ook hoopvol voor woensdag als FC Midtjylland op bezoek komt. Speelt hij dan weer vanaf ‘tien’?

22 november 2020 - 16:28
Labyad 1200
Labyad steekt lekker in zijn vel deze dagen. © Pro Shots

Dat laatste zal Labyad vurig hopen. Natuurlijk moet eerst nog blijken of hij inderdaad fit genoeg is, maar hij toonde zich vol vertrouwen. En wat had hij het naar zijn zin gehad tegen Heracles, al vond-ie wel dat zijn ploeg te weinig had gescoord.

“Ja, het is heerlijk om achter de spits te spelen. Ik ben van origine natuurlijk ook een nummer tien. Ik kan ook op andere posities – in de spits of vanaf de flanken – uit de voeten, maar het is fijn om eindelijk op mijn eigen positie te spelen. En al helemaal dat ik belangrijk kan zijn voor het elftal.”

Een mooi moment was zijn eerste treffer die viel uit een corner. Toch een situatie waaruit Ajax veel te weinig toeslaat. Het leek een ingestudeerd geheel, maar daarvan was volgens Labyad geen sprake. “Nee, dit was niet ingestudeerd. Normaal sta ik bij de bal, samen met Dusan. Nu gebaarde hij dat ik moest blijven staan bij de vijfmeterlijn. Hij gaf de bal snel voor en ik kon simpel binnen tikken. Het ontstond spontaan en was vooraf niet besproken.”

Labyad was in ieder geval belangrijk met zijn twee doelpunten en hij steekt dan ook lekker in zijn vel. Ook is hij blij weer terug te zijn bij de nationale ploeg van Marokko. Al kwam hij beide duels niet in actie. Eén wedstrijd kwam hij, tot zijn teleurstelling, niet voor in de plannen van de bondscoach en bij de andere was hij geblesseerd.

“Ik had last van mijn ribben,” gaf Labyad een stukje duiding. Ook vertelde hij tegen Heracles met pijnstillers te hebben gespeeld. Toch hielp die pijnmedicatie een minuut of tien voor tijd niet meer toen hij last kreeg van zijn been. Het was klaar, naar de kant. Het was niet anders.

“Bij een corner voelde ik dat ik mijn been niet meer volledig kon strekken. Of nou ja, het deed flink pijn als ik dat deed. Toen we een counter tegen kregen, kon ik niet meer vol aanzetten. Het zat in mijn rechterknie, maar ik heb er nu eigenlijk al geen last meer van. De dokter moet er nog wel naar kijken, maar het voelt goed en ik loop zonder pijn.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >